Thumbnail
Πρώτα έρευνα και μετά απόδοση ευθυνών

Ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης εξήγησε για ποιον λόγο  δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τραγικό θάνατο του 13χρονου. Όπως ανέφερε καθώς δεν ήθελε να μπει σε καμμια διαδικασία διαπληκτισμού δημόσια στα ΜΜΕ, ενώ δεν έχει κηδευτεί το παίδι και πρίν γίνει μια στοιχειώδης έρευνα.

"Μέχρι χθες είχαν περάσει μόνο δύο 24ωρα, το παιδί ακόμη δεν είχε ταφεί χθες έγινε η εξόδιος ακολουθία. Δεν θέλαμε πριν γίνει αυτό να βγαίνουμε και να διαπληκτιζόμαστε στα ΜΜΕ δεν θέλαμε να βγούμε και να αναφερόμαστε σε ευθύνες δικές μας ή άλλων πριν να έχουμε μία στοιχειώδη έρευνα", δήλωσε ο  δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης στους δημοσιογράφους ενώ σχετικά με την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ πρόσθεσε πως  είπε: "Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία ενός έως τριών μηνών, και πως δεν πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια» και πρόσθεσε: «Με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας".

Το αν ήταν σωστό αυτό ή λάθος, διερωτήθηκε ενώ  απάντησε πως αυτό θα το δείξει η έρευνα

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε από τα ΜΜΕ, έστρεψε τα πυρά του σε όσους "επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός", που -όπως είπε- "θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις" για να "τον βγάλουν από τη μέση".

Πάντως, ο Δήμος σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου, όπως αιτήθηκε η εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στον συγκεκριμένο χώρο και ως εκ τούτου τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από τον δήμο.

«Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;», διερωτήθηκε και συνέχισε πως αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα, διευκρίνιζοντας ότι θέλει να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.

Ο κ. Κορτζίδης πρόσθεσε το ερώτημα: "ποιοι είναι αρμόδιοι και πώς αυτοί λειτούργησαν για να ελέγξουν την επιχείρηση για όσο διάστημα λειτουργούσε".

Τέλος, με αφορμή την έκταση που πήρε το ζήτημα στα ΜΜΕ και την επίθεση που έχει δεχθεί το πρόσωπό του και η δημοτική αρχή, τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Κορτζίδης έστρεψε τα πυρά του σε όσους "επιχείρησαν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό γεγονός", που -όπως είπε- "θα μπορούσε να συμβεί και έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις" για να "τον βγάλουν από τη μέση".
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολικό έτος 2024-2025: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υππαιδείας
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Ενημέρωση για τις οριστικές τοποθετήσεις
Η συνεδρίαση για τη Β΄ φάση Γενικής & Ειδικής Αγωγής και για τη Γ΄ φάση οριστικών τοποθετήσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου.
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Ενημέρωση για τις οριστικές τοποθετήσεις