Thumbnail
Ο δάσκαλος κολύμβησης βρέθηκε φορτωμένος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και προφυλακίστηκε για 39 μέρες. Την Παρασκευή κάθεται στο εδώλιο και δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι θέλει «να γίνει η δίκη γιατί θέλω να τελειώνει κάτι που με κρατάει δέσμιο»

Του Γιάννη Μπασκάκη

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η δίκη του Μάριου Ζέρβα. Του δασκάλου κολύμβησης που μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε αναίτια φορτωμένος με μια σειρά από κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ηταν Μάρτιος του 2010. Ημέρα γενικής απεργίας. Ο Μάριος βρισκόταν στα Προπύλαια. Συμμετείχε στη διαδήλωση με σκοπό αργότερα να πάει στο κολυμβητήριο όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια, μαθαίνοντας κολύμβηση σε νήπια.

 
Με τον κουκουλονόμο
 
«Ενώ διαμαρτυρόμασταν για μια σύλληψη ανηλίκου άρχισε να ανεβαίνει η ένταση. Πήγαμε προς τα πίσω. Ξαφνικά καταλαβαίνω ότι κάποιος έρχεται κοντά μου -δεν πρόλαβα να αντιδράσω-, με τραβάει από τα μαλλιά και με καθίζει κάτω. Δεν προβάλλω αντίσταση και προσπαθώ να ηρεμήσω τα πνεύματα, ενώ νιώθω τραυματισμό στο μάτι που δεν κατάλαβα πώς έγινε», αφηγείται ο Μάριος στην «Εφ.Συν.». Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου κρατήθηκε για 4 ημέρες κι έπειτα στις φυλακές του Κορυδαλλού. Παρέμεινε εκεί προφυλακισμένος για 39 ημέρες.
 
Στη βάση της φυσιογνωμικής λογικής των συλλήψεων, στις οποίες προβαίνει συχνά πλέον η αστυνομία στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας, ο Μάριος είχε τη λάθος εμφάνιση.
 
Μαλλιά ράστα και σακίδιο στην πλάτη. Οταν οι αστυνομικοί έψαξαν το σακίδιό του, αντί για μολότοφ βρήκαν ένα μπουρνούζι, σκουφί, μαγιό, σαμπουάν. «Μου άνοιξαν την τσάντα 5 φορές και δεν το πίστευαν ότι είχα αυτά μέσα. Με κατέβασαν από την κλούβα και ξαναέψαξαν το σακίδιο», μας λέει. Παρ’ όλα αυτά, κατηγορείται για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, για έκρηξη, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και διατάραξη κοινής ειρήνης με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Οπως φαίνεται, όμως, από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, δεν είχε καλυμμένο πρόσωπο.
 
 
 
Τα χαρακτηριστικά του φαίνονταν καθαρά. Αυτή η προσθήκη των «καλυμμένων χαρακτηριστικών», σύμφωνα με τον περίφημο κουκουλονόμο, αλλάζει την αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Φεύγει από τον φυσικό του δικαστή, που είναι το μεικτό ορκωτό στο οποίο υπάρχουν ένορκοι, και πάει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που είναι δικαστήριο αμιγώς δικαστών. Αφού έζησε τη σκληρή εμπειρία της φυλακής, ο Μάριος σήμερα είναι ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. «Θέλω να γίνει η δίκη. Θέλω να τελειώνει κάτι το οποίο με κρατάει δέσμιο. Ψυχολογικά με ζορίζει και μου δημιουργεί μια δυσλειτουργία. Για παράδειγμα, σε μια απλή εξακρίβωση στοιχείων μήνες μετά τη σύλληψή μου, βρέθηκα με χειροπέδες σε περιπολικό. Είναι πολύ δυσάρεστο να σου φοράνε χειροπέδες, δεν είναι κάτι που θες να το ζεις. Ακόμα και στη δουλειά μου με επηρεάζει, με σεμινάρια στο εξωτερικό που δεν μπορώ να παρακολουθήσω», αναφέρει. Περιμένει τη στιγμή που θα απαλλαχθεί από όλα τα δεσμά. Που θα παραμένει δέσμιος μόνο των κακών του αναμνήσεων.
 
 
Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

famellos
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
Μέσα από ανάρτησή του, τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχη μπροστά στην κλιμάκωση της βίας
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι την γενοκτονία στην Γάζα
μπεν
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
Προκλητικό βίντεο σε Ισραηλινή φυλακή - Κύμα αντιδράσεων από οργανώσεις και μέσα ενημέρωσης
Ακραία πρόκληση από τον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ: Κρέμασε αφίσα με την ισοπεδωμένη Γάζα για να τη βλέπουν Παλαιστίνιοι κρατούμενοι (Βίντεο)
malama
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα
Παραβίαση αξιοκρατίας στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το ζήτημα των νέων οργανικών θέσεων
Σφοδρές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από τις νέες οργανικές θέσεις- Στη Βουλή το ζήτημα