Thumbnail
Σοβαρά προβλήματα από τις καταιγίδες στην Πελοπόννησο

Οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώθηκαν από το απόγευμα στην Πελοπόννησο δημιούργησαν προβλήματα, κυρίως στο ανατολικό τμήμα. Δύσκολες ώρες περνούν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του 'Αργους και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και έχουν πλημμυρίσει το 'Αργος.

 
Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, έχει διακοπή η κυκλοφορία.
 
Προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι, ενώ έχουν ανέβει αρκετά τα νερά και είναι δύσκολη η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος.
Πλημμύρες προκλήθηκαν και στην περιοχή της Κυπαρισσίας. 
 
Η Πυροσβεστική έως τις 22.30 είχε δεχτεί 12 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά. Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Καλού Νερού.
 
Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στη Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
 
Η κυκλοφορία από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.
 
Λόγω κατολισθήσεων από το ένα ρεύμα διεξάγεται η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.
 
Επίσης η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 40 κλήσεις για κοπές δέντρων στο Κιάτο, ενώ ανάλογα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη Σπάρτη. 
 
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως έκλεισε λόγω κατολισθήσεων η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας.
 
Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στην νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.
 
Την ίδια ώρα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν δημιουργήσει μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων, ενώ το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό. Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.
 
Οι ισχυρές καταιγίδες μετά τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές προβλέπεται να επηρεάσουν την Αττική, τη Βοιωτία, τμήμα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες.
 
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας
Η «Ιθάκη» ως πολιτικό εφαλτήριο: Σήμερα η κομβική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο
Χωρίς ανακοινώσεις για νέο κόμμα αλλά με σαφές στίγμα για την επόμενη μέρα, η παρέμβαση που θεωρείται «ορόσημο» για την επιστροφή του στην κεντρική...
Η «Ιθάκη» ως πολιτικό εφαλτήριο: Σήμερα η κομβική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο
hormuz
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
Η σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν παραμένει σε κρίσιμο σημείο, με το Στενό του Ορμούζ κλειστό και τη διαπραγμάτευση να σκοντάφτει στο πυρηνικό πρόγραμμα
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
ζαχαρακη οοσα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
χημικα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία
Ανησυχία για τα «παντοτινά χημικά»: Βρίσκονται σε αντικολλητικά σκεύη, συσκευασίες τροφίμων, αδιάβροχα υφάσματα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία