Thumbnail
(UPD) Τα στοιχεία αμφισβητούνται ως μη έγκυρα 

Alfavita.gr - Χρήστος Κωστόπουλος  

Τον αργό θάνατο των νοσοκομείων και το ξερίζωμα κάθε υγειονομικής υποδομής της χώρας, έχει αναλάβει κατ΄εντολήν της κυβέρνησης και της Τρόικας ο τηλε- βιβλιοπώλης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το έργο του, όπως και όλων των «μνημονιακών» υπουργών, θα μείνει στην ιστορία για το γεγονός ότι μόνο με συνθήκες πολέμου μπορούν να συγκριθούν τα επίπεδα διαβίωσης στην Ελλάδα του σήμερα.

Αξίζει όμως μια ματιά στην έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα κράτη της Ευρώπης αλλά και συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ώστε  να έχουμε μια εικόνα της απελπιστικής κατάστασης, στο φόντο της οποίας, καταρρέει η νοσοκομειακή υποδομή χώρας.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία που αναφέρει η μελέτη,  την περίοδο 2007 - 2009, οι αυτοκτονίες, αυξήθηκαν κατά 17% και 25% το 2010. Το υπουργείο υγείας, για το πρώτο μισό του 2011 ανέφερε μια επιπλέον αύξηση, κατά  40% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, ενώ παράλληλα  οι απόπειρες, πολλαπλασιάστηκαν ειδικά για τα άτομα που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. 

Τα κρούσματα AIDS και οι χρήστες Ηρωίνης αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι μισοί από όσους μολύνθηκαν τα τελευταία χρόνια, το προκάλεσαν οι ίδιοι στον εαυτό τους ώστε να επωφεληθούν από το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ και για να έχουν ταχύτερη πρόσβαση στα προγράμματα απεξάρτησης.  

Η πρόσβαση στην υγεία μειώθηκε ραγδαία  σύμφωνα με την έρευνα, καθώς οι δαπάνες για την υγεία περικόπηκαν στο 40%, ενώ εκτιμάται ότι  26.000 υγειονομικοί υπάλληλοι (9.100 γιατροί) θα χάσουν τις δουλειές τους το επόμενο διάστημα.

Άλλη έρευνα, αναφέρει η έκθεση του Π.Ο.Υ. η οποία εξετάζει τα επίπεδα εισοδήματος και τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι αυξήθηκαν την περίοδο 2007 - 2009 κατά 15%, τα περιστατικά ατόμων τα οποία δεν επισκέφτηκαν κάποιο γιατρό ή οδοντίατρο παρ’ όλο που το θεωρούσαν αναγκαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject.gr και την ιστοσελίδα mediamatters.org, τα στοιχεία αυτά αμφισβητούνται ως ανακριβή, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Ο ίδιος οργανισμός μετά την έκταση που πήρε το θέμα παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς το λάθος. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ