Thumbnail
Oυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι απουσίες των υπάλληλων λόγω της συγκεκριμένης άδειας (θεσπίστηκε πριν από 24 χρόνια) αντιστοιχούν σε εργατοώρες οι οποίες μεταφράζονται στην ανάγκη επιπλέον 5.000 ατόμων.

Την κατάργηση της χορήγησης επιπλέον άδειας λόγω χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία αντιστοιχεί σε 6 ημέρες τον χρόνο, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο Κυρ.Μητσοτάκης είπε ότι οι απουσίες των υπάλληλων λόγω της συγκεκριμένης άδειας (θεσπίστηκε πριν από 24 χρόνια) αντιστοιχούν σε εργατοώρες οι οποίες μεταφράζονται στην ανάγκη επιπλέον 5.000 ατόμων.
 
«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο ίδιος επανέλαβε την άποψη ότι η κινητικότητα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης προσωπικού και θα πρέπει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.
 
Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στον στόχο ένταξης στη ρύθμιση 12. 500 υπάλληλων έως το τέλος του μήνα.
 
Ελευθεροτυπία 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

troxaia
Αττική: Κυκλοφοριακό «χειρόφρενο» την Κυριακή 3 Μαΐου – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Εκτεταμένες ρυθμίσεις σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι και κέντρο Αθήνας για τον αγώνα «Για τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής»
Αττική: Κυκλοφοριακό «χειρόφρενο» την Κυριακή 3 Μαΐου – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Διάδρομος νοσοκομείου με ράντζο
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
Βαρύ εγκεφαλικό οίδημα και διασωλήνωση – Σε στενή παρακολούθηση στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία»
Χαϊδάρι: Κρίσιμες ώρες για την 13χρονη μετά την πτώση από το σχολείο – Ολοκληρώθηκε πολύωρο χειρουργείο
police usa
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα
Συναγερμός στο Γουίνστον-Σάλεμ – Οι Αρχές κάνουν λόγο για συμπλοκή νεαρών που ξέφυγε από τον έλεγχο
Βόρεια Καρολίνα: Πυροβολισμοί σε πάρκο δίπλα σε σχολείο – Αναφορές για πολλαπλά θύματα