ΔΥΠΑ
Ευκαιρίες καριέρας στη θάλασσα: 900+ προσλήψεις μέσω της ΔΥΠΑ στον πολυχώρο Castor Place

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει την 56η «Ημέρα Καριέρας» στον Πειραιά, το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, εστιάζοντας σε έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους κλάδους της χώρας, τη Γαλάζια Οικονομία.

Στην εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Castor Place, θα συμμετάσχουν περισσότερες από 30 επιχειρήσεις από τους τομείς της ναυτιλίας, των ναυπηγείων, της κρουαζιέρας και του yachting, προσφέροντας συνολικά πάνω από 900 θέσεις εργασίας.

Το εύρος των ειδικοτήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καλύπτοντας ανάγκες για μηχανικούς, τεχνίτες ναυπηγικής ζώνης (ηλεκτροσυγκολλητές, ελασματουργούς), αλλά και στελέχη για λογιστήρια, πωλήσεις και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής και τη μοναδική ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιτόπου συνεντεύξεις με εκπροσώπους των εταιρειών, διεκδικώντας μια θέση σε έναν κλάδο που απαιτεί ολοένα και περισσότερο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο του Πειραιά ως κέντρου θαλάσσιας επιχειρηματικότητας και τη δέσμευση της ΔΥΠΑ στη δημιουργία νέων δρόμων απασχόλησης με άμεση διασύνδεση των αναζητούντων εργασία με την πραγματική οικονομία.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΔΥΠΑ:

Με αυξημένο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας — όπως η ναυτιλία, η κρουαζιέρα, τα ναυπηγεία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting συνεχίζεται η προετοιμασία για την 56η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στον Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στον πολυχώρο εκδηλώσεων Castor Place (Κάστορος 48 & Ασκληπιού 5, Πειραιάς).

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, προσφέροντας πάνω από 900 θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που συνδέονται με έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται:

  • στον κλάδο της γαλάζιας οικονομίας
  • στη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές
  • στον θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό
  • στις υποθαλάσσιες τεχνολογίες
  • στις υπηρεσίες
  • στον εξοπλισμό.

Οι ειδικότητες που αναζητούνται είναι:

  • ηλεκτρολόγοι και μηχανολόγοι μηχανικοί
  • χημικοί
  • ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί
  • εργατοτεχνίτες και ελαιοχρωματιστές
  • χειριστές μηχανημάτων και CNC
  • ηλεκτροσυγκολλητές
  • ελασματουργοί
  • αμμοβολιστές – βαφείς
  • σωληνουργοί
  • ναυπηγοξυλουργοί
  • τορναδόροι
  • μηχανοδηγοί
  • εργάτες παραγωγής και αποθηκάριοι
  • οδηγοί
  • μάγειρες
  • ναυαγοστώστες
  • πωλητές
  • λογιστές και υπάλληλοι γραφείου
  • εμπορικοί αντιπρόσωποι
  • υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού
  • υπεύθυνοι ηλεκτρονικού εμπορίου
  • στελέχη πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών και ανάπτυξης δικτύων.

Η Γαλάζια Οικονομία αποτελεί έναν από τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς διεθνώς, δημιουργώντας νέες επαγγελματικές δυνατότητες και ενισχύοντας τη ζήτηση για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται στον σύνδεσμο:

https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-galazia-oikonomia-pireas-2026

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιτόπου αρχικές συνεντεύξεις και να γνωρίσουν από κοντά τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει ο κλάδος της Γαλάζιας Οικονομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΔΥΠΑ:

www.dypa.gov.gr

Πληροφορίες για τη ΜΕΜΜΕ:

https://www.dypa.gov.gr/memme

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή στη Θεσσαλονίκη μετά την Ηλιούπολη
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν», αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης: Νέα απόπειρα αυτοκτονίας μαθητή στη Θεσσαλονίκη μετά την Ηλιούπολη
πανελλαδικες και μαθητές σε απόγνωση
Αλήθεια, ποια άραγε είναι αυτή η παιδεία που σχετίζεται με τις Πανελλαδικές;
Ο κόσμος προχωράει. Και αδιάβλητο να ήταν το σύστημα των πανελλαδικών, το αδιάβλητο δεν είναι παιδαγωγικός όρος: αδιάβλητος είναι και ο θάνατος, αλλά...
Αλήθεια, ποια άραγε είναι αυτή η παιδεία που σχετίζεται με τις Πανελλαδικές;