Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά σε ασφαλιστικές εταιρείες και security
Τι πρέπει να κάνουν επιχειρήσεις και εργοδότες

Συνάντηση με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών είχε χθες η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Αννα Στρατινάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης ενόψει της επικείμενης επέκτασης του πεδίου εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στον εν λόγω κλάδο.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπάρξει συνάντηση και με εκπροσώπους εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας, καθώς οι δύο αυτοί κλάδοι «παίρνουν σειρά», μετά από τις τράπεζες και τα σούπερ-μάρκετ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας υπενθυμίζει ότι από την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023, στο πεδίο εφαρμογής του μηχανισμού Ψηφιακής Κάρτας εντάσσονται, με υποχρέωση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες:

Α. Επιχειρήσεις με κύρια ή κατεξοχήν επιχειρηματική δραστηριότητα τις ιδιωτικές ασφαλίσεις (με τριψήφιο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) 65.1).

Β. Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας (με ΚΑΔ 8010 και 8020).

Σημειώνεται ότι οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας με τετραψήφιο ΚΑΔ 8030 δεν εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας.

Τέλος, η πρόσβαση στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είναι ενεργή για τις επιχειρήσεις των κλάδων σούπερ-μάρκετ, με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και τραπεζών, οι οποίες πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης, μετά την έναρξη εφαρμογής της πρώτης φάσης (24/5/2022).

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Είναι αδιανόητο σχεδόν 2.500 εκπαιδευτικοί να έχουν έρθει αντιμέτωποι με πειθαρχικές διαδικασίες επειδή συμμετέχουν σε απεργιακές δράσεις υπεράσπισης...
Νάσος Ηλιόπουλος στο alfavita.gr: Κάτω τα χέρια από τους εκπαιδευτικούς!
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το Ηράκλειο Κρήτης
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για «ηθική επανάσταση» από την Κρήτη ενώ δήλωσε ότι «δεν θα βάλουμε φόρους στην μεσαία τάξη, αυτή τη φορά»
Τσίπρας από Ηράκλειο: «Ανάψαμε φωτιά και μεγαλώνει - Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά»