ΑΣΕΠ διαγωνισμός
Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Παραδείγματα από το είδος των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας

Εκατοντάδες αιτήσεις γίνονται καθημερινά για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό και το ΑΣΕΠ δημοσίευσε σήμερα ορισμένα παραδείγματα από το είδος των ερωτήσεων που θα περιλαμβάνονται στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Η κορυφαία ταχύρρυθμη προετοιμασία με ΜΟΝΟ 200 ΕΤΥΡΩ στην Ελλάδα από το goLearn

Στην Ελλάδα η κορυφαία ασύγχρονη και εξ αποστάσεως προετοιμασία με την χαμηλότερη τιμή την πραγματοποιεί το goLearn μέσω πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκατάρτισης που καλύπτει όλη την ύλη - Εσείς διαβάζετε όποτε θέλετε

Πριν σας παρουσιάσουμε τα επίσημα παραδείγματα που έδωσε ο ΑΣΕΠ για τον γραπτό Διαγωνισμό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η κορυφαία προετοιμασία στην Ελλάδα με βιντεοσκοπημένα μαθήματα και online τεστ προσομοίωσης έχει καταληκτικές αιτήσεις έως τις 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 11:59 το βράδυ!

Με την προετοιμασία του golearn ο εκπαιδευόμενος μπορεί να διαβάζει όποτε αυτός θέλει και να βλέπει τα βιντεοσκοπημένα μαθήματα όποτε μπορεί!

Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία του ομ.καθηγητή του Παν.Πατρών, Χρήστου Παναγιωτακόπουλου.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Διαγωνισμός αφορά όλα τα πτυχία - Μεγάλη είναι και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών με πρωτους στις αιτήσεις στην ειδικότητα 407 τους φιλόλογους, τους φυσικομαθηματικούς και τους δασκάλους

Κάντε αίτηση έως την Δευτέρα 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ + ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΜΟΝΟ 200 ΕΥΡΩ 

Δείτε το τηλεοπτικό σπoτ

Να σημειωθεί ότι το τεστ αυτό θα περιλαμβάνει:

 • Ερωτήσεις Αριθμητικού Συλλογισμού
 • Ερωτήσεις Λεκτικού Συλλογισμού
 • Ερωτήσεις Αξιολόγησης Υποθετικών Καταστάσεων

ΕΠΙΣΗΜΕΣ Ερωτήσεις αριθμητικού συλλογισμού

Ο αριθμητικός συλλογισμός αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων να προβαίνουν σε λογικούς συλλογισμούς δίνοντας έμφαση στην κατανόηση της σχέσης μεταξύ αριθμών.

Συγκεκριμένα, σε κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι καλούνται, αρχικά, να εντοπίσουν αυτή τη σχέση, κάνοντας απλές μαθηματικές πράξεις, ώστε, στη συνέχεια, να συμπληρώσουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στο κενό και συμβολίζεται ως (?), με μια από τις επιλογές (A,B,C,D) του πίνακα με το γκρι φόντο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ώστε να καταστεί κατανοητή η λογική των ερωτήσεων που οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν:

παραδείγματα αριθμητική

 

Ερωτήσεις λεκτικού συλλογισμού

Ο λεκτικός συλλογισμός αξιολογεί την ικανότητα να προβαίνει κανείς σε λογικούς συλλογισμούς κατανοώντας τη σχέση μεταξύ λέξεων και εννοιών.

Σε κάθε ερώτηση οι υποψήφιοι καλούνται, αρχικά, να εντοπίσουν την εννοιολογική σχέση μεταξύ των δυο λέξεων που εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή του πίνακα, προκειμένου, στη συνέχεια, να συμπληρώσουν τη λέξη ή το ζεύγος λέξεων που αντιστοιχεί στο κενό/ά που συμβολίζεται/ονται ως (;), με μια από τις επιλογές (A,B,C,D), που εμφανίζονται στις δυο τελευταίες γραμμές του πίνακα.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ώστε να καταστεί κατανοητή η λογική των ερωτήσεων που οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν:

παραδείγματα αριθμητικής

ΕΞΤΡΑ ΝΕΕΣ Ερωτήσεις αξιολόγησης υποθετικών καταστάσεων

Παρακάτω ακολουθεί το σενάριο μίας υποθετικής κατάστασης που θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της εργασιακής καθημερινότητας ενός υπαλλήλου σε δημόσια υπηρεσία. Το σενάριο έχει σκοπό να αξιολογήσει τον τρόπο σκέψης που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι για να λάβουν μια απόφαση, ώστε το ερώτημα του σεναρίου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και σφαιρικά. Ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες από μία ενδεδειγμένες προσεγγίσεις σε κάθε σενάριο. Ωστόσο, μία από αυτές αντιμετωπίζει το ερώτημα του σεναρίου πιο αποτελεσματικά και σφαιρικά σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Συνεπώς, οι υποψήφιοι θα κληθούν να επιλέξουν μία από τις τέσσερις εναλλακτικές απαντήσεις (1,2,3,4).

Παράδειγμα:

Εργάζεσαι σε υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επεξεργασία αιτήσεων χορήγησης ενός κοινωνικού επιδόματος. Κατά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος. Ορισμένοι πολίτες φοβούμενοι την εκπνοή της προθεσμίας έρχονται δια ζώσης στην υπηρεσία και απαιτούν να υποβάλουν χειρόγραφα τις αιτήσεις τους.

Πώς θα διαχειριστείς την όλη κατάσταση;

 1. Δέχεσαι την κατάθεση των αιτήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι, εάν υπάρξει παράταση, έχουν την υποχρέωση να καταθέσουν και ηλεκτρονικά την αίτηση.
 2. Κρατάς τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών ώστε να τους ενημερώσεις πότε η ηλεκτρονική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη.
 3. Ενημερώνεις τους πολίτες ότι δεν είναι εφικτή η παραλαβή και η υποβολή χειρόγραφων αιτήσεων και τους ζητάς να αποχωρήσουν.
 4. Τους διαβεβαιώνεις ότι η υπηρεσία έχει γνώση του προβλήματος, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δίνεται παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, και γι' αυτό, δεν είναι εφικτή η παραλαβή χειρόγραφων.

Δείτε ΕΔΩ τα παραδείγματα και τις λύσεις τους!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 2 Νέα σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας για να εξασκηθείτε για την πραγματική εξέταση

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός goLearn ο οποίος πραγματοποιεί την κορυφαία στην Ελλάδα εξ αποστάσεως και ασύγχρονη προετοιμασία για το Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ παρέχει εντελώς δωρεάν σε όλους όσους ενδιαφέρονται να δώσουν στον Διαγωνισμό 2 σενάρια εργασιακής αποτελεσματικότητας μαζί με τις λύσεις τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Πόσες είναι οι θέσεις του διαγωνισμού

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 κενές θέσεις εργασίας που στόχος της Αρχής είναι να έχουν καλυφθεί μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με την κατανομή των προσλήψεων που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εσωτερικών, οι 5.124 θέσεις εργασίας κατανέμονται ως εξής:

 • Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) - 3.502 θέσεις
 • Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) - 1.565 θέσεις
 • Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) - 57 θέσεις

Δείτε ΕΔΩ την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα

Υπάρχουν συγκεκριμένα βιβλία για την ύλη;

Πολλοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν με το proson και αναρωτιούνται αν το ΑΣΕΠ έχει δώσει κάποια λίστα με βιβλία που περιέχουν την ύλη του διαγωνισμού.

Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι. Η προκήρυξη δεν συγκεκριμενοποιεί την ύλη, αλλά μόνο τις θεματικές ενότητες πάνω στις οποίες θα «πέσουν» τα θέματα.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn που είναι ο μεγαλύτερος φορέας προετοιμασίας και μοριοδότησης ενηλίκων για το ΑΣΕΠ και τους διορισμούς στην Ελλάδα σε συνεργασία ΜΟΝΟ με δημόσια Πανεπιστήμια, κορυφαίους ακαδημαϊκούς και παγκόσμιους φορείς Πιστοποίησης προσφέρει εξ αποστάσεως και ασύγχρονα προετοιμασία που καλύπτει όλη την παραπάνω ύλη για να πετύχετε στον Διαγωνισμό

GoLearn: Η εξ αποστάσεως προετοιμασία καλύπτει πλήρως την ύλη ασύγχρονα

Στην Ελλάδα ο κορυφαίος φορέας προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn ο οποίος προετοιμάζει και μοριοδοτεί κάθε χρόνο πάνω από 40.000 ενήλικες που θέλουν να διορισθούν στο δημόσιο μέσω προκήρυξης, διαγωνισμού και πινάκων ΑΣΕΠ.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός φορέας που συνεργάζεται με Δημόσια Πανεπιστήμια και κορυφαίους πανεπιστημιακούς πραγματοποιώντας πανελλαδικά πάνω από 15 μοριοδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με το ασύγχρονο και εξ αποστάσεως πρόγραμμα διαβάζετε εσείς όποτε θέλετε και λύνετε τα τεστ εσείς όποτε θέλετε!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει

 • Την ύλη κάθε εξέτασης διαρθρωμένη σε κεφάλαια, σε συνοπτική και εύληπτη μορφή
 • Εκπαιδευτικό υλικό διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες και τις ενότητες του Διαγωνισμου χωρισμένο ανά ενότητα και κεφάλαιο
 • Βιντεομαθήματα
 • Είναι η μόνη προετοιμασία υπό την εποπτεία ομ.καθηγητή Δημόσιου Πανεπιστημίου
 • Online tests με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών πάνω στη συγκεκριμένη ύλη - Τεστ Δεξιοτήτων
 • Σημειώσεις καθηγητών
 • Τεστ αποτελεσματικότητας
 • Πρακτική εξάσκηση με ερωτήσεις απαντήσεις όπως θα γίνει στην εξέταση
 • Επικοινωνία με καθηγητή για καθοδήγηση και επίλυση αποριών
 • Συνεχής ανατροφοδότηση
 • Ανοικτή πλατφόρμα μέχρι τις εξετάσεις για πρόσβαση στο υλικό και στα Test
 • Έξτρα επαναλήψεις έως τις εξετάσεις
 • Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο για συνεχή εντατική προετοιμασία και για διάβασμα όποτε εσείς θέλετε μέσα στις ημέρες του προγράμματος

ΚΑΝΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΤΕ 70% ΕΚΠΤΩΣΗ ΕΔΩ 

ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός σε όποιον ξεκινήσει την προετοιμασία δίνει δωρεάν τις δύο πιστοποιήσεις (Αγγλικών και υπολογιστών) που αποτελούν απαραίτητα τυπικά προσόντα για τους διορισμούς

Πώς θα προλάβετε τον Διαγωνισμό και ποιο είναι το κορυφαίο Φροντιστήριο ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη σε επιλογή προετοιμασία στην Ελλάδα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τον Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Η κορυφαία εξ αποστάσεως προετοιμασία στην Ελλάδα (Δείτε περισσότερα εδώγια τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έχει διάρκεια έως τις εξετάσεις

Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η προετοιμασία με τη χαμηλότερη τιμή

asep

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΛΗ εδώ με μόνο 200 ευρώ

ΈΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ηρακλής
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
“Μπορούμε σίγουρα να το αναγνωρίσουμε ως μια φιγούρα που αντιπροσωπεύει τον Ηρακλή”
Εκπληκτικό! Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα του Ηρακλή κατά τη διάρκεια εργασιών σε σωλήνες αποχέτευσης
μητσοτάκης
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.
«Μέχρι σήμερα, οι σπουδές στις παραστατικές τέχνες υπήρξαν ασύνδετες από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.»
Ο Κυρ. Μητσοτάκης για τους καλλιτέχνες και την εκπαίδευση: Ως το 2025 πανεπιστημιακού επιπέδου σπουδές στις παραστατικές τέχνες.