Χιλιάδες ευρώ θα καλείται να πληρώνει η κάθε επιχείρηση, ανά περίπτωση παράβασης, ενώ οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρούν σε καταγγελίες.

Η κάθε επιχείρηση που θα γίνεται αντιληπτό ότι παρανομεί και δεν τηρεί τα όσα έχει δηλώσει, θα τιμωρείται με ποινή 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Πιο συγκεκριμένα, κάτι τέτοιο θα συμβαίνει όταν κατά τον έλεγχο δεν βρεθεί ενεργοποιημένη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Έλεγχοι και τιμωρίες

Από τον Οκτώβριο ξεκινούν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, όπου θα βάλουν στο στόχαστρο επιχειρήσεις που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η καθορισμένη αξιολόγηση θα γίνεται μετά τη λήξη εκάστης βάρδιας και θα έχει στόχο να παύσει την υποδηλωμένη εργασία, ενώ μετά από τρεις παραβάσεις εντός ενός έτους, η επιχείρηση θα αναγκάζεται σε διακοπή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τυχόν αυθαιρεσίες, δηλώνοντας πως οι περιπτώσεις αυτές θα ελέγχονται άμεσα. Οι καταγγελίες δύνανται να γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, ανώνυμα ή επώνυμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher Ανέργων: Άνοιξαν ακόμα 40000 θέσεις για το επίδομα 1000 ευρώ - Κάντε αίτηση ΕΔΩ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μόνο 2 τεστ στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Δεν θα υπάρχει ξεχωριστή εξέταση στην ειδικότητα

Πότε θα γίνει ο Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Ύλη και Χρονοδιάγραμμα

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΛΑΚΚΙ
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
Μοιάζει με πίνακα του Τζόρτζιο Ντε Κίρικο ή σκηνικό ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, ανταποκρινόμενο σε ένα από τα πιο τολμηρά και σπάνια πειράματα του...
H πιο παράξενα όμορφη "πόλη" της Ελλάδας: Ένα μοναδικό στο είδος του μέρος
πυροσβεστική
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου
Η πλήρωση των 3.600 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η...
Ανοίγουν 3.600 θέσεις στην Πυροσβεστική και με απολυτήριο λυκείου