Χιλιάδες ευρώ θα καλείται να πληρώνει η κάθε επιχείρηση, ανά περίπτωση παράβασης, ενώ οι πολίτες ενθαρρύνονται να προχωρούν σε καταγγελίες.

Η κάθε επιχείρηση που θα γίνεται αντιληπτό ότι παρανομεί και δεν τηρεί τα όσα έχει δηλώσει, θα τιμωρείται με ποινή 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο. Πιο συγκεκριμένα, κάτι τέτοιο θα συμβαίνει όταν κατά τον έλεγχο δεν βρεθεί ενεργοποιημένη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Έλεγχοι και τιμωρίες

Από τον Οκτώβριο ξεκινούν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, όπου θα βάλουν στο στόχαστρο επιχειρήσεις που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η καθορισμένη αξιολόγηση θα γίνεται μετά τη λήξη εκάστης βάρδιας και θα έχει στόχο να παύσει την υποδηλωμένη εργασία, ενώ μετά από τρεις παραβάσεις εντός ενός έτους, η επιχείρηση θα αναγκάζεται σε διακοπή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τυχόν αυθαιρεσίες, δηλώνοντας πως οι περιπτώσεις αυτές θα ελέγχονται άμεσα. Οι καταγγελίες δύνανται να γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας, ανώνυμα ή επώνυμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΕΚΤΑΚΤΩΣ 400 ΕΥΡΩ σε χιλιάδες εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

ΑΣΕΠ: Αυτό είναι το πιο ΕΥΚΟΛΟ online Lower & Proficiency - Πάρτε το μέσα σε 2 ημέρες -Μόνο 111 ευρώ!

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC μόνο με 100 ευρώ για μόρια σε ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ,ΠΜΣ - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

dolofonia_12xronis
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Σοκάρει το έγκλημα στην Γερμανία με τη δολοφονία της 12χρονης Λουίζε - Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών
Δολοφονία 12χρονης Λουίζε: Οι συμμαθήτριές της τη μαχαίρωσαν 32 φορές με λίμα νυχιών