Λαγκαδάς: Καταγγελία γονέων για λεκτική επίθεση διευθύντριας σε έγκυο – Παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντη Αλέξ. Κόπτση

Εργασία 0

Οικονόμου: Στη δεύτερη φάση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

oikonomou
© Intime p.a.
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας περνάει στην επόμενη φάση ενώ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν και οι απογραφές των εργαζομένων.

Στο πέρασμα στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο η ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι ήδη σε πλήρη εφαρμογή στους κλάδους των τραπεζών & των σούπερ-μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους ενώ από 1/10 ξεκινά η απογραφική διαδικασία του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας», αναφέρει ειδικότερα στην ανάρτησή του.

Η δεύτερη φάση

Η απογραφική διαδικασία ξεκινά από το ερχόμενο Σάββατο και σηματοδοτεί το πέρασμα στη δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου να υποβάλλουν τον ετήσιο πίνακα προσωπικού, στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, όπου καταχωρούν όλα τα στοιχεία, που νομίμως προβλέπονται, για τους εργαζόμενους που απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Από την 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις, για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σχέση εξαρτημένης εργασίας συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας (δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων που χρησιμοποιούν την Κάρτα) είναι 94,74%. Στα σούπερ-μάρκετ είναι 95,93%, ενώ στις τράπεζες 91,15%.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Επίδομα συνταξιούχων: Ποιοι θα δουν 150 ευρώ επιπλέον και ποιοι θα λάβουν 400 ευρώ για πρώτη φορά

Πέφτουν οι σοβάδες, διώκονται οι δάσκαλοι: Στο Πόρτο Ράφτη η ευθύνη βρίσκει τον εύκολο στόχο

Βάσεις 2026: Ποιοι κερδίζουν έδαφος, ποιες σχολές υποχωρούν

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εργασία