Προσλήψεις στη ΔΕΗ: Οι ειδικότητες που ζητούνται και τα προσόντα που μοριοδοτούν
Πώς θα γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί η προκήρυξη 1/2022 της ΔΕΗ που αφορά την πρόσληψη νέων υπαλλήλων στην Αττική με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου. Σύμφωνα μάλιστα με τον πίνακα θέσεων που έχει δημοσιεύσει ήδη η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, στην προκήρυξη θα ζητούνται άτομα Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η έκδοση της σχετικής προκήρυξης 1/2022 της ΔΕΗ, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών και θα αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 40 θέσεων προσωπικού, στην Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ, οι νέες αυτές προσλήψεις έχουν ως στόχο να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού που υλοποιεί, προκειμένου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του νέου ιδιαίτερα ανταγωνιστικού, οικονομικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Δείτε ΕΔΩ τις ειδικότητες που θα απασχοληθούν

Ποια είναι τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα και πώς θα τα λάβετε πριν καν ακόμα εκδοθεί η προκήρυξη

Για όλες τις θέσεις ζητούνται και πρόσθετα προσόντα (απαραίτητα ή και επιθυμητά), τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών.

  • Τα οριζόμενα ως απαραίτητα πρόσθετα προσόντα, αν δεν τα έχουν οι υποψήφιοι, δεν γίνονται δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις. 
  • Τα οριζόμενα ως επιθυμητά πρόσθετα προσόντα για συγκεκριμένη θέση, αν δεν τα κατέχουν οι υποψήφιοι δεν αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής για κάλυψη της αντίστοιχης θέσης.

Να σημειωθεί ότι τα οριζόμενα ως απαραίτητα  ή επιθυμητά πρόσθετα προσόντα, εφόσον τα κατέχουν οι υποψήφιοι, θα μοριοδοτούνται με σχετική πρόβλεψη στην προκήρυξη της ΔΕΗ

Δύο από τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που ζητούνται, όπως φαίνεται αναλυτικά και στον πίνακα θέσεων, είναι η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (Καλή, Πολύ Καλή ή Άριστη) καθώς και η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τονΑΣΕΠπου παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Μοριοδότηση με Εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Αγγλικών εύκολα και ευέλικτα από το σπίτ με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Μόνο 111 ευρώ) 

Μοριοδότηση με Πιστοποίηση γνώσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή σε λιγότερο από 10 ημέρες (ΜΟΝΟ 95 ευρώ)

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην 110η Σύνοδο Πρυτάνεων
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
Ολική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων στον Βόλο – Σύμπραξη Υπουργείου Παιδείας και Υπερταμείου για την αξιοποίηση ακινήτων – 1,1...
Σοφία Ζαχαράκη στους Πρυτάνεις: Δίνουμε νέα εργαλεία στα Πανεπιστήμια να αξιοποιήσουν την περιουσία τους
κακοκαιρία
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες
Καιρός: «Σοβαρή κακοκαιρία» προ των πυλών – Καμπανάκι Τσατραφύλλια για ισχυρά φαινόμενα, χιόνια και επικίνδυνους ανέμους
Τσατραφύλλιας: «Έρχεται σοβαρή κακοκαιρία» - Προειδοποίηση για χιόνια και καταιγίδες