Πολεμικό Ναυτικό
INTIME NEWS
Την ανακατάταξη ή επανακατάταξη 15 οπλιτών και εφέδρων, αντίστοιχα, στο Πολεμικό Ναυτικό για βραχεία περίοδο 3 ετών, µε δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον 3 έτη προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Η ανακατάταξη Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και η επανακατάταξη εφέδρων γίνεται στον Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν, τονίζεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στη Διαύγεια. Να σημειωθεί ότι οι θέσεις αυτές έχουν εγκριθεί για το έτος 2021.

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά έως την 17η Νοεμβρίου 2021 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα). Τα απαιτούμενα προσόντα και τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται στη σχετική προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι (σ.σ. που πληρούν τις προϋποθέσεις) οι οποίοι θα ενημερωθούν με δική τους ευθύνη από την επίσημη ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού, σχετικά με την παρουσίασή τους στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή (ANYE) του Πολεμικού Ναυτικού ή στην πλησιέστερη στον τόπο διαμονής τους Επιτροπή Απαλλαγών του Στρατού Ξηράς, υποχρεούνται να φέρουν απαραίτητα μαζί τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί για εξετάσεις, μεταξύ άλλων:

- Το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, στην οποία θα καταγράφεται το αρνητικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες ή rapid test, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 24 ώρες πριν την ημέρα παρουσίασής τους).

Εφόσον υποψήφιοι, πριν την παρουσίασή τους, διαγνωστούν ως θετικοί στη λοίμωξη COVID-19 ή χαρακτηριστούν ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος και τεθούν σε υγειονομικό αποκλεισμό, οφείλουν να απευθυνθούν στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή, προκειμένου να καθοριστεί εναλλακτική ημερομηνία παρουσίασής τους. Πριν την παρουσίασή τους, προκειμένου να γίνουν δεκτοί από την οικεία επιτροπή, πρέπει να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ΓΕΝ/Β4 (email επικοινωνίας [email protected]) σχετική βεβαίωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τον έλεγχο της διάρκειας του υγειονομικού αποκλεισμού, η αίτηση και αποστολή της οποίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: «[email protected]».

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται:

α. Από τους οπλίτες, στις μονάδες που υπηρετούν, έως την 17 Νοεμβρίου 2021, εφόσον μέχρι την ημερομηνία αυτή διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και

β. Από τους εφέδρους, σε οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία έως την 17 Νοεμβρίου 2021, εφόσον δεν παρήλθαν 5 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Οι ειδικότητες είναι οι εξής:

  1. Τεχνικός Όπλων (Τ/ΟΠΛ) 1 θέση
  2. Τεχνικός Μηχανολογικών Συστημάτων (Τ/ΜΗΧ) 1
  3. Επιχειρήσεων/Επικοινωνιών (ΕΕ) 1
  4. Ηλεκτρολόγος (ΗΛ) 1
  5. Αρμενιστής (ΑΡΜ) 1
  6. Τεχνικός Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Τ/ΗΝ) 1
  7. Εσχαρέας (ΕΣΧ) 1
  8. Βοηθός Νοσηλευτικής (Β/ΝΟΣ) 1
  9. Διαχειριστής (ΔΙΑΧ) 1
  10. Διοικητικής Υποστήριξης (ΔΙΟΙΚ) 1
  11. Τεχνικός Συνεργείων (Τ/ΣΥΝ) 1
  12. Οδηγός Τροχοφόρων Οχημάτων (ΟΔΗΓ) 1
  13. Ηλεκτρονικός Υπολογιστών και Δικτύων (ΗΝ/ΗΥ) 1
  14. Τεχνικός Δομικών έργων (Τ/ΔΟΜ) 1
  15. Μουσικός (ΜΟΥΣ) 1

Σύνολο 15 θέσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και στη Διεύθυνση Στρατολογίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ/Β4) στα τηλέφωνα 2106557606, 2106551456, 2106551408.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει