ΟΑΕΔ: Παράταση στο επίδομα ανεργίας - Ποιοι τη δικαιούνται, ποιοι εξαιρούνται
Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, αποφασίστηκε η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 47166/1180/16.11.2020 (ΦΕΚ Β' 5051/16-11-2020).

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού στα ΚΠΑ2 πραγματοποιείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά με ραντεβού έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της δίμηνης παράτασης έχει ως εξής:

 

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου.

 

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου - 19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί  την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

 

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί εντός Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

 

  • Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

 

  • Για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

 

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 8μηνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Σαρώνει το Voucher των 750€ - Έκτακτη Ενημέρωση με οδηγίες και τα 1500€

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Διορίζονται όλοι το 2026 στα Δικαστήρια χωρίς όριο ηλικίας και πτυχίο - Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της
Αν και το Πανεπιστήμιο χαιρετίζει τη διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Παιδείας, εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις...
Στο «μικροσκόπιο» του ΠΑΜΑΚ η νέα Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ζητούνται διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα ίδρυσής της
κουρδοι
Κρεατομηχανή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ: Πώς η CIA και η Μοσάντ μετατρέπουν τους Κούρδους σε αναλώσιμη αιχμή του δόρατος στο Ιράν
Οι πρόσφατες επαφές του Ντόναλντ Τραμπ με την κουρδική ηγεσία αποκαλύπτουν μια κυνική προσέγγιση: το δίλημμα «με εμάς ή με το Ιράν». Η αμερικανική...
Κρεατομηχανή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ: Πώς η CIA και η Μοσάντ μετατρέπουν τους Κούρδους σε αναλώσιμη αιχμή του δόρατος στο Ιράν
panepistimio-aigaiou.jpg
8 Μαρτίου: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε δράση για τα δικαιώματα των γυναικών
Μνήμη, αγώνας και φωνή: Η 8η Μάρτη μέσα από τα μάτια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
8 Μαρτίου: Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε δράση για τα δικαιώματα των γυναικών
Προαύλιο σχολείου
Συναγερμός στα σχολεία για την τοξικότητα φυτού: Η εγκύκλιος του Υπουργείου και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ
Η εγκύκλιος συνοδεύεται από αναλυτικό οδηγό του ΕΟΔΥ, ο οποίος αποσαφηνίζει τις επιπτώσεις στην υγεία και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης
Συναγερμός στα σχολεία για την τοξικότητα φυτού: Η εγκύκλιος του Υπουργείου και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ