Thumbnail
Μόνιμες θέσεις εργασίας για γιατρούς

Σε 2.760 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ, έχει προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο έως το τέλος του 2018.

Πρόκειται για παλαιές προκηρύξεις και 600 θέσεις, οι οποίες “ξεπάγωσαν” και έχουν ήδη απορροφηθεί 300 γιατροί.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε πως ολοκληρώνεται η διαδικασία προκήρυξης των διαθέσιμων θέσεων.

Αφορούν κυρίως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και λίγες “στοχευμένες” θέσεις σε τμήματα και κλινικές νοσοκομείων.

Για τους επικουρικούς των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, δεσμεύτηκε πως δεν θα απομακρυνθούν μετά τη λήξη της θητείας τους.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως οι προκηρύξεις νέων μόνιμων θέσεων δεν ταυτίζονται με τις θέσεις των υπηρετούντων επικουρικών στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μην μπορούν να διεκδικήσουν κάποια μόνιμη θέση.

Για το θέμα του δικαιώματος μετακίνησης από νοσοκομεία “Α’ άγονων περιοχών”, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η Λέσβος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Μισθολόγιο

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο υπουργός παραδέχτηκε πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για σταδιακή υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ιατρικό μισθολόγιο.

Σημείωσε πως το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει πιο σαφή εικόνα για την πραγματική δυνατότητα ανάκτησης των μισθολογικών απωλειών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας σχολιάζει πως ο κ. Ξανθός επιχείρησε να καλλιεργήσει στάση αναμονής, παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες την ικανοποίηση του αιτήματος για  άμεση και πλήρη επαναφορά των μισθών τους.

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

roloi-clock-ora.jpg
Πώς αλλάζει ο κόσμος και τι θα θεωρούμε φυσιολογικό σε λίγα χρόνια
Το 2030 δεν ανήκει πια στο μακρινό μέλλον. Όσα σήμερα μας φαίνονται καινοτόμα ή ακόμη και αμφιλεγόμενα, σύντομα μπορεί να αποτελούν αυτονόητο κομμάτι...
Πώς αλλάζει ο κόσμος και τι θα θεωρούμε φυσιολογικό σε λίγα χρόνια