Thumbnail
Εύρεση εργασίας 

Δεκάδες θέσεις πρακτικής άσκησης προσφέρει, μέσω του ομώνυμου Προγράμματός της, η Παγκόσμια Τράπεζα με στόχο τη βελτίωση των γνωστικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και την επαφή τους με ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον εργασίας.

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου και να είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε κάποιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, στο οποίο σκοπεύουν να επιστρέψουν μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής τους. Θα επιλεγούν υποψήφιοι από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά, Ανθρωπιστικές επιστήμες, όπως Δημόσια Υγεία, Εκπαίδευση, Διατροφή, Πληθυσμός, Κοινωνικές επιστήμες και συγκεκριμένα Ανθρωπολογία και Κοινωνιολογία, Γεωργία, Περιβαλλοντολογία, Ανάπτυξη Ιδιωτικού τομέα και από άλλους συναφείς τομείς.

Επίσης, απαιτείται άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ επιπλέον «πόντους» προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους η προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, οι δεξιότητες πληροφορικής, αλλά και η γνώση περισσότερων ξένων γλωσσών, όπως η γαλλική, η ισπανική, η ρωσική, η αραβική, η πορτογαλική και η κινεζική.

Οι παροχές

Ο όμιλος παρέχει ωριαία αμοιβή, η οποία καθορίζεται με βάση το επίπεδο εκπαίδευσης και προϋπηρεσίας, ενώ παρέχει επίδομα για έξοδα ταξιδίου. Οι ασκούμενοι είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τα έξοδα διαβίωσης και στέγασης και θα διαμένουν κυρίως στην Ουάσιγκτον.

Το πρόγραμμα διεξάγεται δύο φορές ετησίως: από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Αιτήσεις για τον προσεχή «κύκλο» (Ιουνίου-Σεπτεμβρίου) υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 31 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες: http://web.worldbank.org

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ: Νέα Πιστοποίηση Υπολογιστών - Εξ αποστάσεως - Παίρνετε το ECDL από το σπίτι σας σε 2 μέρες

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σφακιανακης
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Την Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Σοφία Ζαχαράκη: Τον Μάιο ανοίγει ο ψηφιακός διάλογος για το Νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο
Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Την Τρίτη 7 Απριλίου η νέα σύγκλιση της ολομέλειας της Επιτροπής Εθνικού διαλόγου για την Παιδεία
Διατροφή στη νηστεία
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι
Από τα θαλασσινά και τα όσπρια μέχρι τις παραδοσιακές πίτες: Πώς θα καλύψετε τις διατροφικές σας ανάγκες χωρίς στερήσεις μέχρι την Ανάσταση
Μεγάλη Εβδομάδα: Ο οδηγός της νηστείας – Τι επιτρέπεται στο τραπέζι
εκπαιδευτικός
Το σχολείο δεν είναι μόνο ύλη, εξετάσεις και δείκτες απόδοσης. Είναι σχέση, έμπνευση, παρουσία! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Ο σημερινός εκπαιδευτικός δεν είναι μόνο δάσκαλος. Είναι διοικητικός υπάλληλος, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, συχνά και τεχνικός υποστήριξης.
Το σχολείο δεν είναι μόνο ύλη, εξετάσεις και δείκτες απόδοσης. Είναι σχέση, έμπνευση, παρουσία! Τι δεν καταλαβαίνετε;
Πάσχα
Μεγάλη Δευτέρα: Έθιμα και νηστίσιμες συνταγές για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας
Από το παραδοσιακό ασβέστωμα των αυλών μέχρι τη λιτή νηστεία της πρώτης ημέρας των Παθών – Τρεις μοναδικές συνταγές
Μεγάλη Δευτέρα: Έθιμα και νηστίσιμες συνταγές για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας