«Χρυσά» μεροκάματα στα αζήτητα: Το επάγγελμα με μισθό 5.000 ευρώ που δεν επιλέγει κανείς

Εργασία 0

150 προσλήψεις μονίμων στην ΕΥΑΘ μέσω ΑΣΕΠ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εύρεση εργασίας

Νέα προκήρυξη υψηλού ενδιαφέροντος, για προσωπικό αορίστου χρόνου, αναμένεται να εκδοθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Το υπουργείο Εσωτερικών άναψε το «πράσινο φως» στην Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για την πρόσληψη 150 νέων εργαζομένων σε δεκάδες ειδικότητες της Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, η πολυπόθητη έγκριση ήρθε πριν από λίγες ημέρες μετά από Πράξη Υπουργού. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ,  Το επόμενο βήμα για την Εταιρεία -ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα που «τρέχει»- είναι να κατανείμει τις θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα και να καθορίσει τα γενικά και τυπικά προσόντα που απαιτούνται, ώστε να μπορέσει να αποστείλει το σχέδιο προκήρυξης στο ΑΣΕΠ για έγκριση.

Αναφορικά με την κατανομή των θέσεων, 55 θα καλυφθούν από υποψηφίους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 25 από υποψηφίους Τεχνολογικής και 70 από υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάποιες από τις ειδικότητες που παραδοσιακά ενδιαφέρουν την ΕΥΑΘ είναι μεταξύ άλλων οι εξής: Διοικητικών, Πληροφορικής, Αυτοματισμού, Καταμετρητών, Μηχανολόγων, Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Οδηγών και Υδραυλικών. Ωστόσο, η ακριβής κατανομή τους βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση και θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η δαπάνη για την απασχόληση του προσωπικού, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό της ΕΥΑΘ, η οποία δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης.

Ας σημειωθεί ότι την πρόσληψη των 150 νέων υπαλλήλων είχε ανακοινώσει κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΕΥΑΘ, στις 30 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πόσοι θα προσληφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα στην Α΄ φάση

Έρχεται σταδιακή επιστροφή 13ου μισθού και 13ης σύνταξης; Τα σχέδια της κυβέρνησης

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εργασία