σκύλος
Το νέο αυτό εργαλείο, χρησιμοποιείται με το κινητό τηλέφωνο και δείχνει τον κόσμο των ζώων μέσα από τα μάτια τους

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως ακριβώς βλέπουν τον κόσμο τα κατοικίδια σας;

Χάρη σε ένα διαδραστικό εργαλείο, πλέον μπορούμε να μάθουμε πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο τα ζώα συντροφιάς. Εκτός από τα σκυλιά και οι γάτες, τα πουλιά και οι λαγοί έχουν διαφορετικά μάτια από τους ανθρώπους, που απλά σημαίνει ότι έχουν άλλο οπτικό πεδίο και πρόσβαση σε διαφορετικό φάσμα χρωμάτων.

Το νέο εργαλείο που δημιουργήθηκε από τη γνωστή ιστοσελίδα για τα κατοικίδια, TrustedHousesitters, βρίσκει εφαρμογή στο κινητό σας. Όπως γράφει η Guardian, αυτό που πρέπει κάποιος να κάνει είναι να βγάλει ή να επιλέξει μια φωτογραφία από το κατοικίδιό του και να περάσει από πάνω το φίλτρο αυτό.

Ο σκύλος αναγνωρίζει ευκολότερα τα σχήματα και την κίνηση στο μισοσκόταδο. Το πρώτο συμβαίνει γιατί το κεντρικό σημείο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα στο μάτι του σκύλου, απαρτίζεται από ραβδοειδή κύτταρα που «βλέπουν» σε τόνους του γκρι, ενώ στο ανθρώπινο μάτι τα κύτταρα είναι κωνικά και αντιλαμβάνονται όλα τα χρώματα. Και το δεύτερο γιατί η περιφερειακή όραση του σκύλου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη.

Ο σκύλος στερείται επίσης την ικανότητα του μετεικάσματος, που επιτρέπει στον ανθρώπινο εγκέφαλό να ερμηνεύει μια σειρά από διαδοχικές εικόνες σε απρόσκοπτη κίνηση, ενώ έχει αρκετά μειωμένη οπτική οξύτητα. Είναι δηλαδή μύωπας εκ γενετής που δεν βοηθά το γεγονός ότι έχει «διχρωματική όραση», δηλαδή βλέπει μόνο ένα μέρος από το ορατό ηλεκτρομαγνητικό φάσμα του φωτός, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που έχουν «τριχρωματική όραση» και μπορούν να συνθέσουν όλα τα χρώματα του φάσματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ανάγνωση στο σκοτάδι, μαθητής, φακός, βιβλίο
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
«Οι βιβλιοθήκες αποτελούν ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον για τα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν και να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους»
Παιδικές Βιβλιοθήκες και βιβλίο: το μέλλον των παιδιών περνάει από τη βιβλιοθήκη
anoia.jpg
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας
Για την έρευνα συλλέχθηκαν πληροφορίες από μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, γενετικές αναλύσεις και δεδομένα παρατήρησης από χιλιάδες ασθενείς για...
Πώς μπορεί η υψηλή αρτηριακή πίεση να συμβάλει στην ανάπτυξη άνοιας
Propilaia-aei
Κριτήρια επιχορήγησης ΑΕΙ: Δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία ορίζονται κριτήρια, δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή της...
Κριτήρια επιχορήγησης ΑΕΙ: Δείκτες ποιότητας και επιτεύγματα για την κατανομή