πουλιά μεσολόγγι
Το κυνήγι στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι παράνομο, καθώς η περιοχή θεωρείται Natura

Μπροστά σε ένα θλιβερό και αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι αρμόδιοι διαχείρισης του προστατευόμενου πάρκου στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, μετά από ενημέρωση για παράνομο κυνήγι στην περιοχή.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α), που με λύπη της ενημερώθηκε για περιστατικό παράνομης θήρας σε ένα από τα αλοπήγια της Αλυκής Άσπρης στην περιοχή της Φοινικιάς, τη Δευτέρα (23/01).

Το περιστατικό κατέγραψαν οι κ.κ. Χαρέλος Λάμπρος (πρώην εξωτερικός συνεργάτης εποπτείας -φύλαξης της Μονάδας Διαχείρισης) και Κωνσταντίνος Ξηρός (Φύλακας Αττικού Ζωολογικού Πάρκου) κατά την επίσκεψή τους για παρατήρηση και φωτογράφιση ειδών ορνιθοπανίδας και ειδοποίησαν άμεσα το Δασαρχείο Μεσολογγίου.

Δυστυχώς, εντόπισαν ένας νεκρό μαχητή (Philomachus pugnax) και ένα νεκρό φοινικόπτερο (Phoenicopterus ruber), ενώ μάζεψαν ένα νεαρό φοινικόπτερο με σοβαρά τραύματα στο σώμα και στη φτερούγα το οποίο έστειλαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα, όπου περιθάλπτεται και αναρρώνει, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Στην Αλυκή της Άσπρης απαγορεύεται το κυνήγι βάση της Δ ́ Κυνηγετικής διάταξης καθώς βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000 με κωδικούς Ειδική Ζώνη Διατήρησης GR2310001 & Ζώνη Ειδικής Προστασίας GR2310015 ενώ η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού Περιφερειακή Περιοχή 5.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον η Μονάδα Διαχείρισης κρίνει αναγκαία την συστηματικότερη εποπτεία του χώρου της Αλυκής της Άσπρης καθώς και την καλύτερη φύλαξη του χώρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας