Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Alexandros Michailidis / SOOC
Eργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται

Συνταγματικό έκρινε το δικαστήριο του Κιλκίς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19, απορρίπτοντας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ eidisis.gr, εργαζόμενη προσέφυγε κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο πρόγραμμα το οποίο εργάζεται, επικαλούμενη και την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

maziki_parakoloythisi.jpeg
Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές: Όλα τα ονόματα που μπήκαν στο στόχαστρο του Predator
Υποκλοπές: Όλα τα ονόματα που έλαβαν μήνυμα με Predator – Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες στη λίστα
Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές: Όλα τα ονόματα που μπήκαν στο στόχαστρο του Predator
τραμπ
Wall Street Journal: Ο Τραμπ φέρεται να στήριζε τη δολοφονία του γιου Χαμενεΐ
Δημοσίευμα προκαλεί διεθνείς αντιδράσεις – «Ουδέν σχόλιο» από τον Λευκό Οίκο και δηλώσεις Τραμπ για τη στρατηγική του στο Ιράν
Wall Street Journal: Ο Τραμπ φέρεται να στήριζε τη δολοφονία του γιου Χαμενεΐ