Εμβόλιο κορονοϊού: Σε τεράστιο κίνδυνο τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται
Οι γονείς πρέπει να ακούσουν τι λένε οι επιστήμονες τόνισε η Αθηνά Λινού

Για την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά μίλησε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, για τους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, η κ. Λινού ανέφερε μιλώντας στο MEGA, πως θέτουν τα παιδιά τους σε τεράστιο κίνδυνο και συνιστά στους γονείς να μελετήσουν τι λένε οι επιστήμονες.

«Οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο μετά Covid», κατέληξε.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι

«Λειτουργούμε σαν να μην είχαμε εμβόλιο», δήλωσε η κ. Λινού.

«Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί. Το 50% στη χώρα δεν έχει εμβολιαστεί. Το lockdown αποδείχτηκε μάλλον επισφαλής και επικίνδυνος. Υπήρξαν μελέτες που έδειξαν ότι μπορεί να κλείσαμε για κάποιες ώρες την κινητικότητά μας, αλλά αυξήθηκε ο συγχρωτισμός σε συγκεκριμένες ώρες στα σούπερ μάρκετ. Αυτός ο ιός μας αναγκάζει να μαθαίνουμε πράγματα ιατρικά και δημόσιας υγείας. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία».

«Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσομε με όλους και να τους πείσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Η υποχρεωτικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από το να ασκείς ορισμένα επαγγέλματα. Άλλο είναι να πω ότι ζεις στην Ελλάδα, άρα εμβολιάζεσαι υποχρεωτικά και άλλο να πω αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν μπορείς να κάνεις ορισμένες δουλειές».

Η κ. Λινού ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι από τον κορονοϊό.

Σχετικά με τα ερωτήματα του πόσο διαρκεί η ανοσία του εμβολίου και αν θα δοθεί και πότε η τρίτη δόση του εμβολίου, η κ Λινού τόνισε πως τις αποφάσεις για αυτά τα ζητήματα παίρνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες βάσει επιστημονικών μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
Στο επίκεντρο των συζητήσεων η Παιδεία και τα προβλήματα των αναπληρωτών
Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο: Επαφές με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πριν τη παρουσίαση της «Ιθάκης»
γιατ
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
Η γιατρός έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας χωρίς χρόνο για ανάπαυση ή σίτιση, επισημαίνοντας το ψυχικό βάρος της διαρκούς ετοιμότητας
Επίθεση Άδωνι Γεωργιάδη στη γιατρό που ξέσπασε μετά από 5ήμερη εφημερία
γενιδ
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
ΓΣΕΕ: Παραίτηση από τον Νίκο Φωτόπουλο για να εισέλθει στο Δ.Σ. ο Κώστας Γενιδούνιας
Ανακατατάξεις στη ΓΣΕΕ: Ο Νίκος Φωτόπουλος παραχωρεί τη θέση του στον Κώστα Γενιδούνια
sxoli-monimon-ipaksiomatikon-aeroporias
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – Ζητούν άμεση ανακατανομή των ποσοστών εισαγωγής
Καταγγελία εκπαιδευτικών για «μπλόκο» των αποφοίτων ΕΠΑΛ στις Σχολές Αξιωματικών το 2027