Εμβόλιο κορονοϊού: Σε τεράστιο κίνδυνο τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι γονείς πρέπει να ακούσουν τι λένε οι επιστήμονες τόνισε η Αθηνά Λινού

Για την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, τα αυξημένα κρούσματα αλλά και την ανάγκη να εμβολιαστούν τα παιδιά μίλησε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, για τους γονείς που δεν θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, η κ. Λινού ανέφερε μιλώντας στο MEGA, πως θέτουν τα παιδιά τους σε τεράστιο κίνδυνο και συνιστά στους γονείς να μελετήσουν τι λένε οι επιστήμονες.

«Οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο μετά Covid», κατέληξε.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι

«Λειτουργούμε σαν να μην είχαμε εμβόλιο», δήλωσε η κ. Λινού.

«Οι κίνδυνοι παραμένουν υψηλοί. Το 50% στη χώρα δεν έχει εμβολιαστεί. Το lockdown αποδείχτηκε μάλλον επισφαλής και επικίνδυνος. Υπήρξαν μελέτες που έδειξαν ότι μπορεί να κλείσαμε για κάποιες ώρες την κινητικότητά μας, αλλά αυξήθηκε ο συγχρωτισμός σε συγκεκριμένες ώρες στα σούπερ μάρκετ. Αυτός ο ιός μας αναγκάζει να μαθαίνουμε πράγματα ιατρικά και δημόσιας υγείας. Έχουμε πάρα πολλές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία».

«Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επικοινωνήσομε με όλους και να τους πείσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Η υποχρεωτικότητα είναι διαφορετικό πράγμα από το να ασκείς ορισμένα επαγγέλματα. Άλλο είναι να πω ότι ζεις στην Ελλάδα, άρα εμβολιάζεσαι υποχρεωτικά και άλλο να πω αν δεν είσαι εμβολιασμένος δεν μπορείς να κάνεις ορισμένες δουλειές».

Η κ. Λινού ξεκαθάρισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι από τον κορονοϊό.

Σχετικά με τα ερωτήματα του πόσο διαρκεί η ανοσία του εμβολίου και αν θα δοθεί και πότε η τρίτη δόση του εμβολίου, η κ Λινού τόνισε πως τις αποφάσεις για αυτά τα ζητήματα παίρνουν εξειδικευμένοι επιστήμονες βάσει επιστημονικών μελετών που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
asfaleia_aytokiniton.jpg
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων
Ένα ανησυχητικό φαινόμενο καταγράφεται στην ευρωπαϊκή αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων που αλλάζουν χώρα πώλησης...
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: Το φαινόμενο των πειραγμένων χιλιομέτρων