Thumbnail
Φαγητό

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία/μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε σωστά.

Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.

Όχι καυτό νερό

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

Πηγή: iatropedia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δουκας
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Μήνυμα Δούκα προς Χαριλάου Τρικούπη: «Όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, όχι σε διαγραφές στελεχών»
Χάρης Δούκας: «Είμαστε η δύναμη της αλλαγής, της ανατροπής, όχι η light Νέα Δημοκρατία»
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το χρονικό της ίδρυσης του νέου Υπουργείου Καινοτομίας και οι αντιδράσεις των υπαλλήλων
ΥΠΑΙΘΑ: Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι για το νέο Υπουργείο Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ουσιαστική κατανόηση του φαινομένου ή αν έγινε για λόγους στατιστικού...
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;