Thumbnail
Από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο μέσα σε οκτώ λεπτά; Το «Hyper Chariot» υπόσχεται να κάνει το… όνειρο πραγματικότητα μέχρι το 2040, ισχυρίζεται ο ηθοποιός του Χόλιγουντ Matthew Modine που προεδρεύει της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει αυτό το υπερσύγχρονο και ταχύτατο μέσο μεταφοράς. 

Το τρένο Hyper Chariot θα διαθέτει κινητήρες με σχεδόν διπλάσια επιτάχυνση σε ένα Boeing 747, ενώ η ταχύτητά του θα είναι 6.400 χλμ. / ώρα. Η φιλόδοξη φιλοσοφία του Hyper Chariot έχει να κάνει με την εκτόξευση καψουλών μεγέθους αυτοκινήτου μέσω σωλήνων από αεροστεγές σκυρόδεμα πάνω σε ράγες και με ταχύτητα πάνω από πέντε φορές από το Hyperloop του Elon Musk.

Το σύστημα των υπερυψωμένων δημόσιων συγκοινωνιών, το οποίο φαίνεται σαν να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το 2040 και θα συνδέσει “πόλεις ακόμα και χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ δυνατόν πριν”, ισχυρίζεται η εταιρεία. Εκπρόσωπος του Hyper Chariot δήλωσε ότι τα εισιτήρια για το 8λεπτο ταξίδι θα είναι “εξαιρετικά ανταγωνιστικά”, με εισιτήριο από Λονδίνο προς Εδιμβούργο στα 127 δολάρια.

Ο ηθοποιός σημειώνει: 

“Με το Hyper Chariot, επιδιώκουμε να φέρουμε τίποτα λιγότερο από το διαστημικό ταξίδι στη γη, συνδέοντας πόλεις και ακόμη χώρες με τρόπο που δεν ήταν ποτέ πριν δυνατόν. Μπορεί να φαίνεται σαν κάτι εξωπραγματικό, αλλά η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη για να μας ταξιδέψει μέσα από σωλήνες στον αέρα σε 6.400 χλμ. / ώρα. Θα είναι επίσης ο ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς. Το Hyper Chariot είναι αυτοκατευθυνόμενο, παρακολουθείται από ένα κεντρικό κέντρο διοίκησης και ο καιρός δεν θα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026