Τι ώρα μπαίνουν σήμερα οι συντάξεις Ιουλίου στα ΑΤΜ

Επιστήμη 0

Οι αστροναύτες θα φάνε το πρώτο μαρούλι που καλλιεργήθηκε στο διάστημα

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχεδιάζουν διαστημική κηπουρική

Μεγάλο βήμα για το μέλλον και την καλλιέργεια τροφής στο διάστημα. Θα καλλιεργήσουν λαχανικά και λουλούδια.

Οι αστροναύτες που μένουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα φάνε για πρώτη φορά στην ιστορία κόκκινο μαρούλι. Το κόκκινο μαρούλι είναι το πρώτο φαγώσιμο που καλλιεργήθηκε στο διάστημα.

Πως έγινε; Τους πήρε 15 μήνες να το καλλιεργήσουν με ένα σύστημα που ονομάζεται Veg-01 το οποίο χρησιμοποιεί κόκκινα, μπλε και πράσινα φώτα LED για να μπορούν τα φυτά να αναπτυχθούν σε μικρό χώρο.

Η NASA ενημέρωσε ότι οι αστροναύτες θα καθαρίσουν το μαρούλι με κιτρικό οξύ, και σήμερα θα είναι η μέρα που θα το φάνε. Θα κρατήσουν όμως και ένα μέρος από το μαρούλι, θα το καταψύξουν και θα επιστρέψουν στη Γη για να το εξετάσουν οι ειδική.

Είναι περίεργο πως θα φάνε το μαρούλι οι αστροναύτες, θα το κάνουν σαλάτα ή θα το μασάνε απλώς; Μην ξεχνάμε ότι στο διάστημα τρώνε μόνο αφυδατωμένα τρόφιμα.

Αν και το κόκκινο μαρούλι δεν θα κάνει και τη φοβερή διαφορά στη διατροφή των αστροναυτών όμως αυτή η παραγωγή μαρουλιού βάζει τις βάσεις για μελλοντικές καλλιέργειες σε διαστημικούς σταθμούς και άλλους πλανήτες.

Καθώς προγραμματίζονται μεγάλα ταξίδια στο διάστημα οι αποστολές θα πρέπει να φροντίζουν για την ανάγκη της διατροφής των αστροναυτών όταν θα φτάσουν εκεί, στον Άρη ας πούμε.

Η παραγωγή τροφής θα βοηθήσει όσους ταξιδεύουν στο διάστημα γιατί οι ντομάτες, τα βατόμουρα και το κόκκινο μαρούλι είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών όπως και η φρέσκια τροφή θα τους παρέχει καλύτερη προστασία από την ακτινοβολία του διαστήματος.

Η NASA, λοιπόν, ελπίζει σε διαστημική κηπουρική η οποία θα μπορέσει να "πατήσει" και στον Άρη

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

επιστήμη