Thumbnail
Η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα

Ήταν μόλις 28 χρονών όταν διαγνώστηκε με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στο αίμα το 2012. Δύο χρόνια αργότερα, ο 30χρονος σήμερα Μάρσαλ Τζένσεν από τη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταφέρει να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια αυτή με έναν μοναδικό τρόπο: του χορήγησαν τον ιό HIV και σώθηκε από τη λευχαιμία.

Ο Τζένσεν ήταν ένα χρόνο παντρεμένος και είχε μόλις σχεδόν αποκτήσει το μωρό του που ήταν μόνο λίγων μηνών. Όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, άρχισε μαζί με τη σύζυγό του να αναζητούν θεραπεία που θα του επέτρεπε να ζήσει. Και κάπου ανάμεσα στην αναζήτηση, έμαθε για μια εναλλακτική θεραπεία του Penn Medicine, που βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο και αυτό που έκανε ήταν να «εμβολιάζει τους ασθενείς με καρκίνο με τον ιό HIV».

Η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια  ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Πιο αναλυτικά, η νέα αυτή μέθοδος καταπολεμά το καρκίνωμα μέσω της εισαγωγής λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα, τα οποία όμως είχαν μολυνθεί με μια ακίνδυνη μορφή του ιού του AIDS. Και ο Τζένσεν είπε το ναι: δέχτηκε να του γίνει μεταμόσχευση του μυελού των οστών, χρησιμοποιώντας μόσχευμα δότη με μια σπάνια γενετική μετάλλαξη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το καρκίνωμα, να εξαφανιστεί ο ιός του AIDS και ο Μάρσαλ Τζένσεν να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που κατάφερε να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένεια.

Πηγή: protothema.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Το Διοικητικό Εφετείο δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς 2020–2021
Δικαστική απόφαση-σταθμός: Υποχρεωτική η μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο