Thumbnail
Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης μελέτης που έχει γίνει μέχρι σήμερα

Επιστήμονες με επικεφαλής τον καθηγητή Τζακ Κιούζικ επικεφαλής του κέντρου πρόληψης καρκίνου του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο πραγματοποίησαν μια μετανάλυση στην οποία ανέλυσαν τα δεδομένα 200 ερευνών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή λήψη μιας μικρής δόσης ασπιρίνης (75 mg) για διάστημα 5-10 ετών μειώνει αξιοσημείωτα την εμφάνιση καρκίνου ειδικά στα άτομα 50-65 ετών. Σύμφωνα με τη μελέτη η ημερήσια λήψη ασπιρίνης για διάστημα δέκα ετών μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 35% και τους θανάτους από αυτόν τον τύπο καρκίνου κατά 40%.

Όπως δημοσιεύει το "ΒΗΜΑ", μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου και του στομάχου κατά 30% και τους θανάτους από αυτούς τους καρκίνους 35%-50%. Δεν υπήρξαν όμως ξεκάθαρα στοιχεία για την ευεργετική δράση της ασπιρίνης σε μορφές καρκίνου που «χτυπούν» εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο όπως αυτές του προστάτη, του πνεύμονα και του μαστού. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η ημερήσια λήψη ασπιρίνης μειώνει τα καρδιακά επεισόδια κατά 18% και τους θανάτους από καρδιά κατά 5%. Μειώνει επίσης κατά 5% τα εγκεφαλικά επεισόδια και κατά 21% τους θανάτους από αυτά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή την ελληνική λέξη μόνο ένας στους δέκα την λέει και την γράφει σωστά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/5

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανανάς
Ανανάς: Ποια οφέλη έχει στην υγεία μας και γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στην διατροφή μας
Ο ανανάς είναι ένα από τα πιο γνωστά εξωτικά φρούτα, που προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας
Ανανάς: Ποια οφέλη έχει στην υγεία μας και γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στην διατροφή μας