Οι χρήστες των smartphones δεν προφυλάσσονται από την ηλεκτρονική πειρατεία, καθώς οι επιθέσεις του είδους αυτού έχουν πολλαπλασιαστεί στα εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα φέτος, με στόχο από την οικονομική απάτη έως την βιομηχανική κατασκοπεία, επισημαίνει μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η εταιρία δείχνει στη μελέτη της ότι το λειτουργικό σύστημα Android, που ανήκει στην Google, επλήγη περισσότερο από τις επιθέσεις του είδους: υπέστη το 92% των επιθέσεων.
Το γεγονός αυτό εξηγείται κυρίως από την παγκόσμια επικράτηση του Android --που βασίζεται στο Linux-- στον τομέα των "έξυπνων" κινητών, αφού κατέχει σχεδόν τα τρία τέταρτα των μεριδίων της αγοράς. Ωστόσο ο Καρίμ Τούμπα της Juniper Networks εκτιμά ότι αυτό είναι επίσης μια ένδειξη πως το "Android δεν διαθέτει ένα εξίσου ισχυρό σύστημα ασφαλείας" παρότι όπως σημειώνει "όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν τα τρωτά τους σημεία".