Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο: Παιδικό Βιβλίο και Διαθεματικές Αναγνώσεις
Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ο χώρος του σχολείου θεωρείται προνομιακός για την ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με το βιβλίο και συμβάλλουν αποτελεσματικά στη θεμελίωση και καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) την Πέμπτη, 23 Απριλίου, μεταξύ 17:00 και 18:00, το οποίο, μέσα από προτάσεις δραστηριοτήτων, θα αναδείξει τρόπους διαχείρισης των αξιών, καθώς και αξιοποίησης της πολυθεματικότητας και των περικειμενικών στοιχείων ενός βιβλίου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το βιβλίο «Το Μήνυμα της Αγάπης» (Διάπλους), η Δρ. Τασούλα Τσιλιμένη, Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα αναλύσει τον διαθεματικό χαρακτήρα της λογοτεχνίας. Πώς ένα κείμενο μέσα από την λογοτεχνικότητα, την πλοκή και το θέμα του μπορεί να οδηγήσει τους αναγνώστες σε συζητήσεις, αναζητήσεις και συνδέσεις με άλλα πεδία, όπως η μυθολογία, η γεωγραφία, η τέχνη της ζωγραφικής, κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον εξής σύνδεσμο: www.unic.ac.cy/event/paidiko-vivlio-kai-diathematikes-anagnoseis/.

paidiko vivlio

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα