Thumbnail

Υπουργείο Παιδείας: Για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών και τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για την κοινωνική μέριμνα φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους
 
 
Δελτίο Τύπου

 

Δήλωση Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, για την κοινωνική μέριμνα φοιτητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους:

«Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει πλήξει ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς και την Ελληνική Οικογένεια, η οποία σηκώνει το βάρος των σπουδών των παιδιών της.

Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Πρώτον, αυξάνουμε τον αριθμό των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών για δωρεάν σίτιση, από 57.000 σε 70.000.

Δεύτερον, αυξάνουμε τον αριθμό των κλινών των εστιών κατά 700 για δωρεάν στέγαση φοιτητών και σπουδαστών.

Τρίτον, παρέχουμε δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους.

Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Jensen Huang (Nvidia)
Jensen Huang (Nvidia): Έτσι θα γίνετε οι κυρίαρχοι της AI πριν βγείτε στην αγορά εργασίας
Ο ισχυρός άνδρας της Nvidia δίνει το απόλυτο manual στους φοιτητές του 2026 – Γιατί το ChatGPT πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «παιδί»
Jensen Huang (Nvidia): Έτσι θα γίνετε οι κυρίαρχοι της AI πριν βγείτε στην αγορά εργασίας