Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
«Εργαζόμαστε για περισσότερα ψηφιακά εργαλεία, καλύτερη στήριξη στους εκπαιδευτικούς, δράσεις που μειώνουν ανισότητες και δίνουν σε όλα τα παιδιά, σε κάθε γειτονιά της χώρας, ίσες ευκαιρίες»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2025-2026, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, απευθύνει μήνυμα προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης, της δημιουργικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης των παιδιών.

Στο μήνυμά της, η Υπουργός επισημαίνει ότι το σχολείο δεν είναι μόνο χώρος μάθησης, αλλά και πηγή αξιών, σχέσεων και εμπειριών που συνοδεύουν τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή. Τονίζει την ανάγκη για σύγχρονο, φιλικό και δίκαιο σχολείο, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή, την καινοτομία και την ισότητα, ενώ υπογραμμίζει τον ρόλο των εκπαιδευτικών ως οδηγών και των γονέων ως συνοδοιπόρων.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας:

«Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2025-2026

Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια αφετηρία. Είναι η στιγμή που γεμίζουμε ξανά τις αυλές με φωνές, τα θρανία με όνειρα και τις τάξεις με προσδοκίες.

Το σχολείο είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζουμε το αύριο όχι μόνο με γνώσεις αλλά με αξίες, σχέσεις και εμπειρίες που συνοδεύουν τον καθένα σε όλη του τη ζωή.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την αρχή μιας περιόδου μάθησης, όπου η γνώση και η δημιουργικότητα συνδέονται με τη συνεργασία και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.

Το σχολείο αποτελεί ένα περιβάλλον μάθησης βασισμένο σε τεκμηριωμένες παιδαγωγικές πρακτικές, όπου η περιέργεια ενισχύει τη συμμετοχή, η προσπάθεια αναγνωρίζεται και η κριτική σκέψη καλλιεργείται μέσα από ουσιαστικές εμπειρίες.

Στόχος είναι να οικοδομηθεί ένα σχολείο σύγχρονο, φιλικό, ανοιχτό και δίκαιο, που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή όλων, χωρίς να χάνει την ανθρώπινη διάσταση της εκπαίδευσης, υποστηρίζει τη μάθηση και προάγει την προσωπική ανάπτυξη κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Κάθε μέρα το σχολείο μπορεί να αποτελέσει πηγή χαράς, δημιουργίας και έμπνευσης, μετατρέποντας τη γνώση σε βιωματική εμπειρία.

Κάθε παιδί πρέπει να νιώθει ότι ακούγεται, ότι μπορεί να εκφραστεί και ότι η προσπάθειά του αναγνωρίζεται και ενισχύεται.

Βασικό μας μέλημα το παιδί.

Αποσκοπούμε σε ένα σχολείο που δεν θα περιορίζεται στο μάθημα, αλλά θα ανοίγει δρόμους για δημιουργικότητα, καινοτομία και συμπερίληψη.

Εργαζόμαστε για περισσότερα ψηφιακά εργαλεία, καλύτερη στήριξη στους εκπαιδευτικούς, δράσεις που μειώνουν ανισότητες και δίνουν σε όλα τα παιδιά, σε κάθε γειτονιά της χώρας, ίσες ευκαιρίες.

Θέλουμε ένα σχολείο που θα προετοιμάζει τους μαθητές όχι μόνο για τις εξετάσεις, αλλά για τη ζωή.

Η πορεία αυτή είναι συλλογική.

Οι εκπαιδευτικοί είναι οδηγοί, οι γονείς συνοδοιπόροι και τα παιδιά μας, το μέλλον και η έμπνευσή μας.

Προχωράμε με αισιοδοξία και με τη βεβαιότητα ότι, μαζί, η φετινή χρονιά μπορεί να γίνει όχι απλώς καλή — αλλά ουσιαστική και ανθρώπινη.

Εύχομαι από καρδιάς καλή, δημιουργική, καρποφόρα σχολική χρονιά!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dypa
ήμερα είναι η ημέρα της πληρωμής για το δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ - Ποιοι πρέπει να δηλώσουν παρουσία
Για αναλυτικές οδηγίες και επιπλέον διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον επίσημο ιστότοπο της ΔΥΠΑ, όπου αναρτώνται συνεχώς...
ήμερα είναι η ημέρα της πληρωμής για το δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ - Ποιοι πρέπει να δηλώσουν παρουσία
seismos
Σεισμός στην Πάτρα σήμερα το πρωί
Σύμφωνα με τα πρώτα σεισμολογικά δεδομένα, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε απόσταση 79 χιλιομέτρων...
Σεισμός στην Πάτρα σήμερα το πρωί
τεχνητη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το τέλος της εργασίας ή η γέννηση επαγγελμάτων επιστημονικής φαντασίας;
Από τον «φύλακα-άγγελο» των servers μέχρι τον ψυχολόγο των ρομποταξί: Αυτές είναι οι νέες θέσεις εργασίας που πληρώνουν χρυσάφι
Τεχνητή Νοημοσύνη: Το τέλος της εργασίας ή η γέννηση επαγγελμάτων επιστημονικής φαντασίας;
τετράδιο
Πειθαρχικά και απεργία-αποχή: “Αιτία πολέμου” το νέο πλαίσιο – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με ερωταπαντήσεις
Επικαιροποιημένες ερωτήσεις-απαντήσεις για την απεργία-αποχή και τα πειθαρχικά – Παρέμβαση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για το νέο πειθαρχικό
Πειθαρχικά και απεργία-αποχή: “Αιτία πολέμου” το νέο πλαίσιο – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με ερωταπαντήσεις