Πιερ πρωινό
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο

Στο ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου.

Η σχέση εκπαιδευτικού και μαθητών

Αναφορά έκανε ο υπουργός στον ρόλο του εκπαιδευτικού, «η σχέση καθηγητή-δασκάλου και μαθητή είναι ο πυρήνας της παιδείας και της εκπαίδευσης και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, δεν πρέπει να αλλάξει ποτέ και η τεχνολογία πρέπει να έρθει και να τη βοηθήσει».

Παράλληλα, τόνισε ότι «η τεχνολογία έρχεται και βοηθάει σημαντικά αυτή τη σχέση, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες εκπαίδευση και δεν υποκαθιστά αυτή τη σχέση».

Ψηφιακό Φροντιστήριο

Ο υπουργός παιδείας, μεταξύ άλλων επεσήμανε για το ένα σκέλος του Ψηφιακού Φροντιστηρίου ότι «είναι άλλη υπόθεση και αφορά στις μεγάλες τάξεις του Λυκείου, ειδικά στην Γ΄ Λυκείου. Καθηγητές, αποσπασμένοι στο Υπουργείο Παιδείας όπου υπάρχει όλη τη τεχνική υποδομή θα κάνουν ζωντανό φροντιστήριο σε μαθητές από όλη τη χώρα που θα μπορούν να συνδεθούν με την πλατφόρμα και να παρακολουθούν δια ζώσης φροντιστηριακό μάθημα εντελώς δωρεάν. Η έναρξη του θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2024».

Ψηφιακές Τάξεις και πλατφόρμα «eparents»

Για τις Ψηφιακές Τάξεις, οι οποίες έχουν στόχο να εξυπηρετούν μαθητές σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, ο υπουργός υποστήριξε ότι «σε αυτές τις περιπτώσεις επιδιώκεται να υπάρχει ζωντανή διδασκαλία από 3 εκπαιδευτικούς των βασικών μαθημάτων και τα υπόλοιπα μαθήματα να γίνονται ψηφιακά από δασκάλους ή καθηγητές διπλανού βασικού-επιβλέποντος κοντινότερου σχολείου». 

«Ο γονιός θα μπορεί σε κάθε στιγμή να γνωρίζει τις επιδόσεις του παιδιού του στα μαθήματα, τις απουσίες αλλά επίσης θα μπορεί να κλείνει ραντεβού με τον καθηγητή δια ζώσης ή με βιντεοκλήση», ανέφερε ο Κ. Πιερρακάκης αναφορικά με την πλατφόρμα «eparents».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PISA
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας
Εργαλειοποιεί τα αποτελέσματα PISA, υιοθετεί τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και σκληραίνει την αξιολόγηση προωθώντας αλλαγές που χρειάζονται χρήματα, τα οποία...
Η PISA βούτυρο στο ψωμί του υπ. Παιδείας