Πιερρακάκης-Μητσοτάκης
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Γονείς, κηδεμόνες, μαθήτριες/ες και εκπαιδευτικοί είμαστε ανυποχώρητοι/ες μπροστά στην ανάγκη για ποιοτική, αποκλειστικά δια ζώσης εκπαίδευση, που αξίζει σε όλα τα παιδιά μας»

Aνακοίνωση για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ριζώματα Ημαθίας εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Στην ανακοίνωση σημειώνει: Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε ένα σχολείο που συχνά «απειλείται» με κλείσιμο, με τη δικαιολογία του ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή του νομού Ημαθίας και με λιγότερους μαθητές/τριες από τα πολυπληθή τμήματα των σχολείων στα αστικά κέντρα. Μήπως αυτή η επίσκεψη είναι προμήνυμα της κατάστασης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους για να γλιτώσουμε χρήματα με ψηφιακή διδασκαλία σε βάρος των μαθητών;

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας

Πληροφορηθήκαμε ότι ο κ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί την Παρασκευή 17/5 το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων, ώστε να ανακοινώσει από εκεί την έναρξη λειτουργίας του επονομαζόμενου «Ψηφιακού σχολείου».

Πάνω σε αυτό δεν ήταν δυνατόν ως ΕΛΜΕ Ημαθίας να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι:

 A. η επίσκεψη αυτή γίνεται σε ένα σχολείο που συχνά «απειλείται» με κλείσιμο, με τη δικαιολογία του ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή του νομού Ημαθίας και με λιγότερους μαθητές/τριες από τα πολυπληθή τμήματα των σχολείων στα αστικά κέντρα. Μήπως αυτή η επίσκεψη είναι προμήνυμα της κατάστασης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους για να γλιτώσουμε χρήματα με ψηφιακή διδασκαλία σε βάρος των μαθητών;

Β. Οι σχολικές επιτροπές φέτος δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα (προμήθεια πετρελαίου, είδη υγιεινής, χαρτί φωτοτυπικού, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κ.ά), λόγω της μείωσης  της χρηματοδότησης από πέρσι στο 1/3, γεγονός που θα οδηγήσει σε αδυναμία κάλυψης της αναπαραγωγής των βιβλίων. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι να «συνηθίσουν» την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάστασή τους από φωτοτυπίες και cd στο όνομα του ψηφιακού βιβλίου. Το υπουργείο παιδείας με την κατάργηση του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της καθυστέρησης.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικές που επιβάλουν την μειοδοσία παιδείας καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στη μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε "ψηφιακό φροντιστήριο", που έχει υποβαθμίσει την εκπαίδευση σε χώρες όπως η Αμερική όπου εφαρμόζεται κατά κόρον!

Γονείς, κηδεμόνες, μαθήτριες/ες και εκπαιδευτικοί είμαστε ανυποχώρητοι/ες μπροστά στην ανάγκη για ποιοτική, αποκλειστικά δια ζώσης εκπαίδευση, που αξίζει σε όλα τα παιδιά μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χημεία
Προβληματική η προτεινόμενη ορολογία της Χημείας στα νέα σχολικά βιβλία
«Αντιβαίνει τους φυσικούς κανόνες εξέλιξης μια ολιγάριθμη ομάδα να επιχειρεί να προσβάλει τον σκληρό πυρήνα μιας γλώσσας όπως είναι η συντακτική δομή...
Προβληματική η προτεινόμενη ορολογία της Χημείας στα νέα σχολικά βιβλία
aksiologisi2.jpg
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»
«Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε»
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»