πορεία ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS
«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει μειοψηφικές ενέργειες, κατασταλτικές επεμβάσεις, προσπάθειες επιβολής  και έξωθεν παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, δηλώνοντας την στήριξή της στον αγώνα των φοιτητριών και φοιτητών για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Καταδικάζει, παράλληλα, τις κατασταλτικές επεμβάσεις και τις έξωθεν παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, που προκαλούν εντάσεις και τροφοδοτούν μία προσπάθεια απαξίωσής τους.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας και όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, στην απεργία της 8ης Φλεβάρη και στις κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει μειοψηφικές ενέργειες, κατασταλτικές επεμβάσεις, προσπάθειες επιβολής και έξωθεν παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, οι οποίες προκαλούν εντάσεις, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από το διακύβευμα της υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου και τροφοδοτούν μια προσπάθεια απαξίωσής του.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας και όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, στην απεργία της 8ης Φλεβάρη και στις κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα απαιτώντας από την κυβέρνηση:

  • να σεβαστεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην καταθέσει το νομοσχέδιο περί ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ.
  • να ενισχύσει πραγματικά, με τρόπο ουσιαστικό και μετρήσιμο, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη χώρα μας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
«Κόλαση» ή συμφωνία; Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και η απειλή για δεκαπλάσιες απώλειες Μέση Ανατολή
Τελεσίγραφο στον Περσικό Κόλπο: Ο Τραμπ δίνει προθεσμία στο Ιράν και η Τεχεράνη απειλεί με πολλαπλάσια πλήγματα
«Κόλαση» ή συμφωνία; Το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν και η απειλή για δεκαπλάσιες απώλειες Μέση Ανατολή
Γιώργος Μπίκος
Γιώργος Μπίκος Διευθυντής ΔΔΕ Δυτικής Αττικής στο alfavita.gr: Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου
«Να συνεχίσουμε με αφοσίωση και κοινωνικοπαιδαγωγικό ήθος το απαιτητικό διδακτικό και υποστηρικτικό των σχολείων έργο μας, για το καλό όλων των...
Γιώργος Μπίκος Διευθυντής ΔΔΕ Δυτικής Αττικής στο alfavita.gr: Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου