Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίσκεψη στους 53 μαθητές του Καστελλόριζου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί, η κυρία Μιχαηλίδου εγκαινίασε και τον πρώτο παιδικό σταθμό του Καστελλόριζου.

Τα σχολεία του Καστελλόριζου επισκέφτηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου και γνώρισε από κοντά τους 53 μαθητές του νησιού.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 8 και 26 μαθητές αντίστοιχα. Εκεί, γνώρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες και συζήτησε τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τον κ. Χαράλαμπο Ψαρά, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια, η κυρία Μιχαηλίδου, βρέθηκε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού στο οποίο φοιτούν συνολικά 19 μαθητές. Πρόκειται για ένα πολύ καλά στελεχωμένο σχολείο, δεδομένης και της γεωγραφικής του θέσης. Επίκεντρο της συζήτησης με τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, Αναπληρωτή Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, αποτέλεσε η εκπαιδευτική κινητροδότηση των μαθητών ώστε να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει διαδικτυακά και με τους 85 Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολικών μονάδων Δωδεκανήσου, από την Κάλυμνο και την Κάρπαθο, μέχρι την Τήλο και την Κάσο. Η Υφυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής με το βλέμμα στραμμένο από άκρη σε άκρη της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο νησί, η κυρία Μιχαηλίδου εγκαινίασε και τον πρώτο παιδικό σταθμό του Καστελλόριζου.

Κατά την παραμονή της η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Μουσείο Γρίφων Μεγίστης, το μοναδικό στην Ελλάδα. Το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή γρίφων η οποία αποτελείται από 4200 εκθέματα και διοργανώνει εντός του μήνα το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων το οποίο θα φιλοξενήσει μαθητές και από τη Χάλκη, τη Σύμη και τη Ρόδο.

«Αποφάσισα η πρώτη επίσκεψή μου σε σχολική μονάδα εκτός Αττικής να είναι στο Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο άκρο της χώρας μας. Δεν υπάρχει καμία περιοχή της Ελλάδας που να είναι εκτός του οπτικού μας πεδίου. Εθνική προτεραιότητά μας να ενισχύουμε διαρκώς την παιδεία μας και να διασφαλίζουμε ότι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης όπου κι αν βρίσκονται» δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2026
Νέα ρύθμιση-ανάσα για χρέη σε Εφορία: Έως 72 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ
Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες – Ποιοι εντάσσονται, πώς γίνεται η αίτηση και ποια είναι τα «κρυφά» σημεία της ρύθμισης
Νέα ρύθμιση-ανάσα για χρέη σε Εφορία: Έως 72 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 30 ευρώ
coca cola.jpg
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Ευκαιρίες καριέρας σε εμπορικούς, τεχνολογικούς και διοικητικούς τομείς – Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
Νέες προσλήψεις στην Coca-Cola: Πάνω από 30 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Υπουργείο Παιδείας
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Στα μέσα Ιουνίου οι γραπτές εξετάσεις για για την εισαγωγή ιεροσπουδαστών στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (ΣΜΥΚ)
Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών: Ανακοινώθηκαν οι γραπτές εξετάσεις
Συντάξεις
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι, αυξάνονται τα όρια εισοδήματος και περιουσίας – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Συντάξεις: Ποιοι θα λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ τον Νοέμβριο – Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια