μακρη θεσσαλια
Η Υφυπουργός Παιδείας μετέβη στη Λάρισα για να λάβει επικαιροποιημένη ενημέρωση από την κα Ζιάκα και τα στελέχη εκπαίδευσης σχετικά με την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Τι έμαθε όμως, δεν μας είπε.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και πραγματοποίησε σύσκεψη με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα και τους συνεργάτες της μετά και τη δεύτερη παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων έπειτα από την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την απόφαση των Δήμων να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, ύστερα από την συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στη Θεσσαλία και σε σχολικές μονάδες που υπέστησαν ζημιές για αυτοψία και συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, βρέθηκε το διήμερο ο Υπουργός Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης τον οποίο η κα Μακρή συνόδευσε στην αυτοψία του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου ο Υπουργός προανήγγειλε κονδύλι 2,27 εκ. ευρώ για την άμεση αποκατάσταση ζημιών στο Παν. Θεσσαλίας και την επιστροφή των φοιτητών.

Η Υφυπουργός Παιδείας, που κατά τις προηγούμενες ημέρες, επισκέφτηκε σχολεία της Μαγνησίας και παρέδωσε εμφιαλωμένα νερά και σχολικά είδη, μετέβη στη Λάρισα για να λάβει επικαιροποιημένη ενημέρωση από την κα Ζιάκα και τα στελέχη εκπαίδευσης σχετικά με την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία των θεσσαλικών Νομών, όπως αυτή προκύπτει από τους καθ' ύλην αρμόδιους δηλαδή τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. 

(Σημείωση εκτός ανακοίνωσης ΥΠΑΙΘΑ: Ποια ενημέρωση έλαβε όμως, δε μας λέει η κ.Μακρή. Ολα καλά με την τηλεκπαίδευση; )

Από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών ενώ η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία είναι συνεχής και ανανεώνεται διαρκώς.

Η στενή συνεργασία και η διαρκής επικοινωνία με την ΠΔΕ Θεσσαλίας και τους Δήμους καθώς και η σταθερή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ στην περιοχή είναι η μόνη δυναμική διαδικασία για να επιστρέψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία με ασφάλεια και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη σχολική χρονιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΕΡΓΟ IMMERSE ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"
Horizon 2020 IMMERSE: Ημερίδες για τη χαρτογράφηση ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία
Η έρευνα θεωρείται πρωτοποριακή λόγω τόσο της καινοτόμου μεθοδολογίας, όσο και του πολύ μεγάλου δείγματος των συμμετεχόντων σε συνδυασμό με το προφίλ...
Horizon 2020 IMMERSE: Ημερίδες για τη χαρτογράφηση ένταξης των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στα σχολεία
γρηγοροπουλος
15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: Ημέρα μνήμης και αγώνα
Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: 15 χρόνια μετά, η κυβέρνηση εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Ψηφίζει νόμους που σαρώνουν κάθε...
15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: Ημέρα μνήμης και αγώνα
εοππεπ
Άνοιξη οι εξετάσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο (145€)
Τέλος χρόνου για τις επικείμενες εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπ/τών Ενηλίκων - Ανακοινώθηκε νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο με μόνο 145 ευρώ - Είναι ο μόνος...
Άνοιξη οι εξετάσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο (145€)