Προϋπολογισμός ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ: Κονδύλι 888,9 εκ.€ για 45.000 αναπληρωτές
Nick Paleologos / SOOC
Υποβολή Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 του Ειδικού Λογαριασμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Τον προϋπολογισμό του Ειδικού Λογαριασμού ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία αναπληρωτών, δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δαπάνες αφορούν έργα που υλοποιούνται με βάση τα εγκεκριμένα Τεχνικά Δελτία και λοιπές διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση έργων εντός της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Υπολογίζεται ότι οι δαπάνες σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης θα ανέλθουν κατ’εκτίμηση στο ποσό των 888.893.000.00 € αυξημένες λόγω της αυξημένης ανάγκης κάλυψης αποδοχών αναπληρωτών καθηγητών από διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για κονδύλι που αφορά στη μισθοδοσία 45.000 αναπληρωτών.

1.jpg

Τι κάνει ο Ειδικός Λογαριασμός του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων 

1. Χρηματοδοτεί προγράμματα, έργα και λοιπές δραστηριότητες της εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και Οργανώσεων.

2. Διαχειρίζεται κονδύλια τα οποία προορίζονται για την κάλυψη δαπανών οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση πράξεων και σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που εκτελούνται ή παρέχονται στα πλαίσια:

* των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, στα οποία Τελικός Δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

* της εφαρμογής προγραμμάτων εκπαιδευτικού περιεχομένου των οποίων η εκτέλεση αναλαμβάνεται από υπηρεσίες ή Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού προέρχονται κύρια από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κονδύλια του προϋπολογισμού έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων. Σας επισημαίνουμε ότι εντός του 2021 θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και νέα έργα που θα υλοποιηθούν από την υπηρεσία μας.

 

Δείτε εδώ τον προϋπολογισμό του Ειδικού Λογαριασμού

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο