Προϋπολογισμός ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ: Κονδύλι 888,9 εκ.€ για 45.000 αναπληρωτές
Nick Paleologos / SOOC
Υποβολή Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 του Ειδικού Λογαριασμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

Τον προϋπολογισμό του Ειδικού Λογαριασμού ΕΣΠΑ, που περιλαμβάνει τη μισθοδοσία αναπληρωτών, δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, οι δαπάνες αφορούν έργα που υλοποιούνται με βάση τα εγκεκριμένα Τεχνικά Δελτία και λοιπές διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση έργων εντός της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Υπολογίζεται ότι οι δαπάνες σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης θα ανέλθουν κατ’εκτίμηση στο ποσό των 888.893.000.00 € αυξημένες λόγω της αυξημένης ανάγκης κάλυψης αποδοχών αναπληρωτών καθηγητών από διάφορα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για κονδύλι που αφορά στη μισθοδοσία 45.000 αναπληρωτών.

1.jpg

Τι κάνει ο Ειδικός Λογαριασμός του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων 

1. Χρηματοδοτεί προγράμματα, έργα και λοιπές δραστηριότητες της εκπαίδευσης που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών και Οργανώσεων.

2. Διαχειρίζεται κονδύλια τα οποία προορίζονται για την κάλυψη δαπανών οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση πράξεων και σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που εκτελούνται ή παρέχονται στα πλαίσια:

* των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, στα οποία Τελικός Δικαιούχος είναι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

* της εφαρμογής προγραμμάτων εκπαιδευτικού περιεχομένου των οποίων η εκτέλεση αναλαμβάνεται από υπηρεσίες ή Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι πόροι του Ειδικού Λογαριασμού προέρχονται κύρια από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κονδύλια του προϋπολογισμού έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με την πορεία υλοποίησης των ήδη ενταγμένων έργων. Σας επισημαίνουμε ότι εντός του 2021 θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και νέα έργα που θα υλοποιηθούν από την υπηρεσία μας.

 

Δείτε εδώ τον προϋπολογισμό του Ειδικού Λογαριασμού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα