Υπουργείο Παιδείας: Επιτελικά σχέδια για την κάλυψη της ύλης αν κλείσουν τα σχολεία
«Θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές» δήλωσε η υπουργός Παιδείας

Σχέδιο για την την κάλυψη του δυνατόν μεγαλύτερου μέρους της ύλης για όσα σχολεία κλείνουν, αλλά και για την πιθανότητα καθολικού λουκέτου λόγω του κορονοϊού, επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας.

Οπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1,  η ενδεχόμενη απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία αν το επόμενο διάστημα υπάρξει μεγάλη εξάπλωση της νόσου, ανήκει στους  ειδικούς και όχι στους πολιτικούς: «Σε ότι αφορά στη λειτουργία των σχολείων ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Δεν είμαι λοιμωξιολόγος. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και καθημερινά και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες. Όποιο μέτρο θεωρούν ότι είναι πιο πρόσφορο το ακολουθούμε κατά περίπτωση».

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι "θα προχωράμε σε κλεισίματα σχολείων όσο έχουμε επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουμε μαθητές που επιστρέφουν από πληττόμενες περιοχές. Αυτή είναι η γραμμή. Οι ειδικοί έχουν όλα τα δεδομένα  και μπορούν να εκτιμήσουν πιο μέτρο είναι το πιο πρόσφορο"

Για τυχόν καθολικό λουκέτο στα σχολεία είπε ότι "αν ο ΕΟΔΥ μας συστήσει να κλείσουμε και άλλα σχολεία, θα το κάνουμε. Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή και έχουμε εκπονήσει όλα τα σχέδια για να καλυφθεί η εκπαιδευτική ύλη για τα σχολεία που έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία τους"

Όσον αφορά στις  απουσίες των μαθητών, η κ. Κεραμέως υπενθύμισε ότι ήδη απο χθες η υφυπουργός κ.Ζαχαράκη είπε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει ότι οι  απουσίες για τους μαθητές που δεν προσέρχονται λόγω κοροναϊού θα καταχωρούνται αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Αναφορικά με την  κάλυψη της ύλης για όσα σχολεία που έχουν ήδη κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν έως 14 ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι γι΄ αυτά τα σχολεία ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο για κάλυψη της ύλης, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

«Εάν πάμε σε πιο γενικευμένη αναστολή λειτουργίας και εκεί το υπουργείο Παιδείας έχει πλήρη σχέδια, ανάλογα με τη διάρκεια διακοπής λειτουργίας του σχολείου» πρόσθεσε.

Τέλος για τις ματαιώσεις εκδρομών εξωτερικού, είπε ότι γίνονται για λόγους ανωτέρας βίας και η επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να αναζητηθεί για λόγους κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δείτε το βίντεο

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών και κατόπιν μάθημα
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία