Πανελλήνιες: Είσοδος στα πανεπιστήμια με το απολυτήριο Λυκείου
Το κεντρικό σενάριο που μελετά το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστήμια παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου

.Ο κ. Αντωνίου μίλησε για τις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον προσδιορισμό του βαθμού του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου, με ειδικό συντελεστή ανά τάξη».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μεταρρύθμιση αυτή προϋποθέτει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, τα νέα προγράμματα σπουδών, την ενίσχυση των προϋποθέσεων προαγωγής και απόλυσης των μαθητών στο Λύκειο».

Για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σημείωσε ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα εργαστήρια καινοτομίας και αριστείας με σχόλια που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Όπως επισήμανε ο κ. Αντωνίου, «ο σημαντικός ρόλος τους στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής, η δικτύωσή τους με τα υπόλοιπα σχολεία, η ουσιαστική συμμετοχή τους στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθιστά απολύτως αναγκαία οργανική σύνδεσή τους με το ΙΕΠ. Τα δίκτυα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων δεν σχεδιάζονται για να κλειστούν αυτάρεσκα στον εαυτό τους, αλλά για να λειτουργήσουν ως ατμομηχανές του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

48 νέες θέσεις Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών ενηλίκων

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimofili_onomata.jpeg
10+ μοναδικά ελληνικά ονόματα που δεν ακούς κάθε μέρα – αλλά μένουν αξέχαστα
Παραδοσιακά, αρχαιοελληνικά και σπάνια ονόματα που κρύβουν ιστορία, μουσικότητα και ξεχωριστό χαρακτήρα.
10+ μοναδικά ελληνικά ονόματα που δεν ακούς κάθε μέρα – αλλά μένουν αξέχαστα
milopita
Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου: Μόνο 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη
Αφράτη, υγιεινή και πεντανόστιμη – φτιάξτε μια μηλόπιτα που θέλει ελάχιστο χρόνο και καθόλου γλυκαντικά, μόνο τη φυσική γλύκα των μήλων.
Η πιο εύκολη μηλόπιτα του κόσμου: Μόνο 3 υλικά και χωρίς ζάχαρη