Πανελλήνιες: Είσοδος στα πανεπιστήμια με το απολυτήριο Λυκείου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το κεντρικό σενάριο που μελετά το υπουργείο Παιδείας για την είσοδο στα πανεπιστήμια παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Γιάννης Αντωνίου

.Ο κ. Αντωνίου μίλησε για τις αλλαγές που σχεδιάζονται από το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να αποσυνδεθεί το λύκειο από τις εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, απάντησε ότι «το λύκειο είναι αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα, με την καθιέρωση πιστοποιημένου εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον προσδιορισμό του βαθμού του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου, με ειδικό συντελεστή ανά τάξη».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «η μεταρρύθμιση αυτή προϋποθέτει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, τα νέα προγράμματα σπουδών, την ενίσχυση των προϋποθέσεων προαγωγής και απόλυσης των μαθητών στο Λύκειο».

Για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία σημείωσε ότι πρόκειται για δύο πολύ μεγάλα εργαστήρια καινοτομίας και αριστείας με σχόλια που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Όπως επισήμανε ο κ. Αντωνίου, «ο σημαντικός ρόλος τους στον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής, η δικτύωσή τους με τα υπόλοιπα σχολεία, η ουσιαστική συμμετοχή τους στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθιστά απολύτως αναγκαία οργανική σύνδεσή τους με το ΙΕΠ. Τα δίκτυα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων δεν σχεδιάζονται για να κλειστούν αυτάρεσκα στον εαυτό τους, αλλά για να λειτουργήσουν ως ατμομηχανές του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
Γιατί οι ξενόγλωσσοι κλάδοι είναι καταλληλότεροι για τη Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία
Αναθεώρηση του ΦΕΚ ζητούν οι εκπαιδευτικοί: Να διδάσκουν την Ιστορία Β΄ Γυμνασίου και Β΄ Λυκείου οι καθηγητές Ξένων Γλωσσών
χαμο
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της σύμπραξης ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και «Χαμόγελου του Παιδιού»
Ανατολική Αττική: Ένας χρόνος γόνιμης συνεργασίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»