Thumbnail
Συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με γονείς και μαθητές για το νέο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης-Υμηττού, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου συμμετείχε σε εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα τις αλλαγές στη Γ’ Λυκείου και το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για περισσότερες από τρεις ώρες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Υμηττού, ο κ. Γαβρόγλου ανέλυσε τη φιλοσοφία των αλλαγών και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επανασυγκρότηση της Γ' Λυκείου, στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο με το απολυτήριο το οποίο αναβαθμίζεται και στη μείωση των μαθημάτων με αύξηση του χρόνου διδασκαλίας τους ώστε να επιτευχθεί η εμβάθυνση και να μειωθεί η παραπαιδεία που στοιχίζει στους γονείς χιλιάδες ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κάλεσε τους μαθητές να μιλήσουν, άκουσε για αρκετή ώρα κάποια επιπλέον αιτήματά τους και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους.

Χθες το πρωί, μετά από πρόσκληση των μαθητών, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο στον Πειραιά. Συναντήθηκε με το 15μελές συμβούλιο και απάντησε σε ερωτήσεις για τη νέα Γ’ Λυκείου και το σύστημα πρόσβασης την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θεατρο
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Το θέατρο ως πανίσχυρο παιδαγωγικό εργαλείο μάθησης και ανάπτυξης: «Μαθαίνω και εξελίσσομαι πράττοντας»
2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ιεράπετρα: Όταν η δραματική τέχνη μεταμορφώνει την Εκπαίδευση
Μαθητές με σχολική τσάντα κάθονται και μιλάνε
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά
Από την ιατρική έως τη ζαχαροπλαστική, τα όνειρα παιδιών με υψηλό δυναμικό και οι ιδιαιτερότητες στις επιλογές τους
«Τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν;»  Οι απαντήσεις «χαρισματικών μαθητών» αποκαλύπτουν πολλά