Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο Υφυπουργός, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, με τον Γερμανό Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας, Thomas Rachel.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων μέσω της αναβάθμισης και της διάχυσης των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και μαθητείας.

Η ελληνική πλευρά αναφέρθηκε εκτεταμένα στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί την τελευταία διετία με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλες τις σχετικές βαθμίδες εκπαίδευσης και δομές, αλλά και την κοινωνική καταξίωσή της.

Τέλος, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για τη λεγόμενη διττή εκπαίδευση με ταυτόχρονη συμμετοχή στο τυπικό μέρος των προγραμμάτων σπουδών και σε ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο