Συντάξεις Οκτωβρίου: Πότε μπαίνουν τα χρήματα – Νωρίτερα πληρωμή Νοεμβρίου και 300 ευρώ

Υπουργείο Παιδείας 0

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπουργείο Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, ενημέρωσε χτες τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που εκπονείται από το Υπουργείο και έχει ήδη κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο, χωρίς να καταργεί τα θετικά σημεία του παλαιότερου νόμου για την ειδική αγωγή, του ν. 3699 / 2008, έρχεται να διορθώσει και να δώσει απαντήσεις σε προβλήματα που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του, καθώς και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον πλαίσιο.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός, Συμεών Κεδίκογλου, έθεσε ως προτεραιότητα την εκπόνηση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και έδωσε την εντολή στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου, η οποία εξέδωσε το πρώτο της πρακτικό στις 18 Ιουνίου 2013, να επισπεύσει τις εργασίες της, για την αναβάθμιση των δομών της ειδικής αγωγής, επιδεικνύοντας στην πράξη το ειδικό ενδιαφέρον του Υπουργείου για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία. Το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στη διαβούλευση πριν από δέκα περίπου ημέρες, αριθμεί ήδη περισσότερα από 1.000 σχόλια.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ντιν νταν! Πότε χτυπάει το πρώτο κουδούνι – Η ώρα του Αγιασμού στα σχολεία

Πανελλαδικές 2027: Αλλάζει ο χάρτης των Επιστημονικών Πεδίων – Οι σχολές που προστίθενται και οι νέες επιλογές

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας