Thumbnail
 Αντιδράσεις από αντιπολίτευση και συμπολίτευση

Τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και της βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Παπακώστα και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, που ζήτησαν την απόσυρσή της, προκάλεσε τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, η οποία έχει κατατεθεί στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, για το υπαίθριο εμπόριο.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι ανοίγει το παράθυρο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ καταστρατηγεί, όπως ανέφεραν, το άρθρο 16 του συντάγματος, με μια τροπολογία-νομοσχέδιο 150 σελίδων.
Παράλληλα, έκαναν λόγο για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής καθώς, όπως υποστήριξαν, κατατέθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και ζήτησαν να αποσυρθεί, ώστε να έρθει με κανονικές διαδικασίες από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας επικρίνοντας ταυτόχρονα την απουσία της ηγεσίας του, από την συζήτηση.
«Οφείλει το προεδρείο να κάνει τη δουλειά του και να τραβήξει αυτιά. Υπήρχε άνεση χρόνου για να έρθει προς συζήτηση η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας σε δικό του νομοσχέδιο. Είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των βουλευτών και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Δεν είναι επιτρεπτό να έρχεται με αυτό τον τρόπο, ιδιαίτερα από ένα νευραλγικό υπουργείο όπως είναι αυτό της Παιδείας», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Παπακώστα.
«Το προεδρείο δεν είναι παιδαγωγός για να τραβήξει αυτιά», αντέδρασε ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Τραγάκης.
«Το προεδρείο πρέπει να μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας τη θέση που απηχεί την συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών. Το τράβηγμα των αυτιών πηγαίνει όχι στην έννοια του παιδαγωγού αλλά της ορθής κοινοβουλευτικής διαδικασίας», αντέτεινε η κυρία Παπακώστα επικρίνοντας ότι κανείς από το υπουργείο Παιδείας δεν εμφανίστηκε για να υπερασπιστεί την τροπολογία. 
«Να σεβαστούν τον κανονισμό της Βουλής. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι είμαστε παραμονές εκλογών. Δεν λέω ότι η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει αλλά πρέπει να συνεκτιμά το γεγονός αυτό. Η άποψη μου είναι να αποσυρθεί η τροπολογία και να έρθει σε κανονικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας» πρόσθεσε.
Με την άποψη της κυρίας Παπακώστα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης που κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας ότι απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ μέσω left.gr
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Mayar Al-Arja, 2, right, and 5-month-old Yousef Al-Najjar, both suffering from malnutrition, are cared for by their mothers in a clinic in Nasser Hospital, Khan Younis, Gaza, on Wednesday, May 21, 2025. (AP Photo/Abdel Kareem Hana)
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι
Νέο πλήγμα στη Γάζα: Βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με θύματα αμάχους και δημοσιογράφους
Γάζα: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νοσοκομείο με δεκάδες νεκρούς αμάχους - Αναμεσά τους και δημοσιογράφοι
nipiagogeio
Περιστέρι: Στο στόχαστρο τα νηπιαγωγεία – 22 συνολικά κλεισίματα τα τελευταία χρόνια
Αντίδραση γονέων στο Περιστέρι για το κλείσιμο νηπιαγωγείων – Κάλεσμα σε κινητοποίηση
Περιστέρι: Στο στόχαστρο τα νηπιαγωγεία – 22 συνολικά κλεισίματα τα τελευταία χρόνια
ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Αίτημα για αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες των Σπαρτιατών
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, να κινηθούν οι διαδικασίες για την άμεση διεξαγωγή...
ΠΑΣΟΚ: Αίτημα για αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες των Σπαρτιατών