Thumbnail
Μετά τις διαθεσιμότητες ήρθαν οι μετατάξειςΜετά τις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, άμεσα προχωρά το υπουργείο Παιδείας 

Περισσότεροι από 6.000 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θεωρούνται από το υπουργείο Παιδείας ως πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα μετακινηθεί είτε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε σε θέσεις διοικητικού προσωπικού.

Πρόκειται κυρίως για ειδικότητες Θεολόγων, Φυσικής Αγωγής, Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών και Καλλιτεχνικών που μέσα από τα συστήματα καταγραφής που έστησε το υπουργείο και με την εφαρμογή μίας σειράς μέτρων (π.χ. αύξηση ωραρίου) προέκυψαν τώρα ως υπεράριθμοι. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους και ειδικότητες που θεωρούνται πλεονάζοντες καλούνται μάλιστα από σήμερα 14 Αυγούστου 2013 έως και τις 23 Αυγούστου 2013, να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης, προκειμένου να συνταχθούν οι πίνακες βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις.

Χτες και αφού υπογράφτηκαν και οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον αριθμό του πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις κενές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανά κλάδο ή ειδικότητα, κατηγορία, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ανακοινώθηκε επίσης ο αριθμός θέσεων ανά Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, στις οποίες μετατάσσονται οι εκπαιδευτικοί, υποχρεωτικά, με διαδικασία αιτήσεων προτίμησης: 1) σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανά Περιφέρεια και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κλάδο ή ειδικότητα και 2) ανά Φορέα σε κενές ή σε συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις διοικητικού προσωπικού, συναφούς ή μη κλάδου της ίδιας κατηγορίας, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων κενών ή κενούμενων, εφόσον δεν υπάρχουν, οργανικών θέσεων της αυτής, ανώτερης ή και κατώτερης κατηγορίας. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα μόρια που καλούνται να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί αφορούν την προϋπηρεσία τους, τους οικογενειακούς λόγους, τις συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών.
 
Ριζοσπάστης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση