Thumbnail
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη δίωξη του πρώην Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Διονύση Συγούρου και πέντε αγροτών.

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλληλεγγύη στους ζακυνθινούς αγωνιστές!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τη δίωξη του πρώην Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου Διονύση Συγούρου και πέντε αγροτών. Το αστικό κράτος τους σέρνει στα δικαστήρια, την Παρασκευή 5 Απρίλη, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών». Ο πραγματικός λόγος ήταν ότι συμμετείχαν, το Γενάρη του 2010, σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Ουσιαστικά διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να αντισταθούν στη λαίλαπα των μέτρων που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, ποιους πραγματικά φοβάται το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου. Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι. Ο ταξικός – οργανωμένος αγώνας δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε να μπολιάζονται όλο και περισσότερες συνειδήσεις με έναν άλλο σχεδιασμό του παραγόμενου πλούτου, απαλλαγμένο από τα παράσιτα - τους κεφαλαιοκράτες. Αυτό φοβούνται!!!

Να είναι σίγουροι ότι το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα θέλει και μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να οργανώσει την αντεπίθεση.

Αργοστόλι 04/04/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Γαλιατσάτος Νικόλας

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών
Αναπληρωτές...
Η παιδεία δεν είναι εποχιακό προϊόν και οι λειτουργοί της δεν είναι αναλώσιμοι «πελάτες» προπληρωμένων καρτών
Αναπληρωτές...
μαντζος
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!
«Η παιδεία δεν περιορίζεται στη μετάδοση πληροφοριών· αποτελεί διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων και ενεργών πολιτών».
Λ. Μάντζος (Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής) στο alfavita.gr: «οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τον σταθερό πυλώνα στήριξης των μαθητών»!