Thumbnail
Η ETUCE δε φτάνει που «τα τσεπώνει» χοντρά από την ΕΕ, τα παίρνει και από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, μέσω των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να αποχωρήσει η ΟΛΜΕ από την προδοτική ETUCE

Η ETUCE (European Trade Union Committee for Education) είναι το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό «Υπερ-Συνδικάτο» στο οποίο συμμετέχουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, όπως άλλωστε και μια σειρά άλλες Ομοσπονδίες των χωρών της ΕΕ. Είναι μέλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ). Αποδέχεται τη στρατηγική της ΕΕ για την εκπαίδευση και συμμετέχει στο διάλογο για την προώθησή της. Αποδέχεται τη στρατηγική της διά βίου μάθησης. Η άποψη που εκφράζει η ETUCE, ότι η εκπαίδευση είναι εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης, χωρίς σύγκρουση με την κυριαρχία των μονοπωλίων, σηματοδοτεί επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, συμβολή της παιδείας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Η ETUCE «τρέχει» μια σειρά προγράμματα που επεξεργάζονται και υλοποιούν την κατεύθυνση αυτή. Συμμετέχει σε πρόγραμμα, που επιδοτείται από την ΕΕ, για την προώθηση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, από κοινού με τους εργοδότες. Σε όλα τα προγράμματα της ETUCE παίρνουν μέρος και ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων που συγκροτούν τις πλειοψηφίες διαχρονικά στις Ομοσπονδίες αυτές.

Η ETUCE δε φτάνει που «τα τσεπώνει» χοντρά από την ΕΕ, τα παίρνει και από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, μέσω των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Τη στιγμή που μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, στενάζουν από την οικονομική ανέχεια και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις δράσεις, η ΟΛΜΕ καταθέτει κάθε χρόνο συνδρομές προς την ETUCE ύψους περίπου 28 χιλιάδων ευρώ. Για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012 - 2013 προϋπολογίζει συνδρομές ύψους 30 χιλιάδων. Μόνο πέρσι ξοδεύτηκαν περίπου 50 χιλιάδες ευρώ για «περιοδείες των μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ στο εξωτερικό», κύρια για συμμετοχή στις πρωτοβουλίες της ETUCE. Για το 2012 - 2013, η ΟΛΜΕ προϋπολογίζει άλλες 40 χιλιάδες ευρώ.

Δεν μπορούμε άλλο να δεχτούμε να γίνεται ο ιδρώτας των συναδέλφων βορά από τα τρωκτικά της ΕΕ και της εργοδοσίας. Δε μπορούμε να δεχτούμε ένα γραφειοκρατικό εργοδοτικό μηχανισμό που, με τις πλάτες των πλειοψηφιών των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ, εμφανίζεται σαν υπερ-συνδικάτο που δήθεν εκφράζει τη θέλησή μας!! Να τελειώνουμε με τους προδότες.

Αργοστόλι 14 Φλεβάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Μαντζουράτος Δημήτρης

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη σειρά
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
Ψηφιακή κάρτα για τρόφιμα με αναδρομικά έως και 1.200 ευρώ – Όλο το σχέδιο στήριξης που εξετάζεται
Voucher τύπου «Market Pass»: Έρχεται νέα ενίσχυση για ευάλωτα νοικοκυριά – Ποιοι το δικαιούνται και πόσα θα λάβουν
αγροτες
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια των πολιτών λόγω της κινητοποίησης των αγροτών
Καρδίτσα: Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους με τρακτέρ – Εκτροπές και κλειστοί δρόμοι στον Ε65
egklima_7.jpg
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό
Η ιατροδικαστική εξέταση και το ιδιόχειρο σημείωμα «δείχνουν» την τραγική επιλογή του άνδρα
Παιανία: Αυτοχειρία φαίνεται να προκύπτει για τον 50χρονο με τα δεματικά στο λαιμό