ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟι
«Η ΔΑΚΕ θέλει τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες να την ψηφίζουν, αλλά θεωρεί ότι δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον κλάδο»

Καταγγελία εναντίον της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, ότι υποστηρίζει ότι οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, δεν αναγνωρίζει τη σύσταση του ΔΣ και απειλεί ότι θα προβεί σε «κάθε νόμιμη ενέργεια» εις βάρος του νεοσυσταθέντος ΔΣ, κοινώς ότι θα πάει το σωματείο στα δικαστήρια, κάνουν οι Παρεμβάσεις Δ.Ε.

«Το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων έχει λυθεί αμετάκλητα τόσο στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όσο και στην πράξη με την παρουσία αναπληρωτών και αναπληρωτριών συναδέλφων και συναδελφισσών τόσο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όσο και στα ΔΣ δεκάδων ΕΛΜΕ της χώρας. Φαίνεται όμως ότι η ΔΑΚΕ έχει άλλη γνώμη!», σημειώνει η παράταξη και προσθέτει:

«Είναι προφανές ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ, όταν αμφισβητείται η κυριαρχία της έμπρακτα σε ένα συνδικάτο δε διστάζει να παραβιάσει κεντρικές θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Δε διστάζει να αμφισβητήσει τα δικαιώματα των αναπληρωτών και αναπληρωτριών συναδέλφων και συναδελφισσών, να τους αντιμετωπίσει ως συνάδελφους και συναδέλφισσες β΄διαλογής, όπως επί χρόνια κάνουν και όλες οι κυβερνήσεις. Η ΔΑΚΕ θέλει τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες να την ψηφίζουν, αλλά θεωρεί ότι δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον κλάδο.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Δ.Ε

Εδώ και χρόνια οι αναπληρωτές και αναπληρώτριες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των εργαζόμενων στα σχολεία. Φέτος έφτασαν στις 53000, σε ΠΕ και ΔΕ, δηλαδή το 1/3 των εκπαιδευτικών και τις δυο βαθμίδες. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες που βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια, απολύονται κάθε καλοκαίρι, έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα και αντιμετωπίζονται από το κράτος ως εργαζόμενοι β΄ διαλογής μιας και τα εργασιακά τους δικαιώματα δεν έχουν εξισωθεί με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών. Στα συνδικάτα της εκπαίδευσης δόθηκε και δίνεται διαρκώς μεγάλη μάχη τόσο για τη συμμετοχή αυτών των συναδέλφων και συναδελφισσών, όσο και για να αποκτήσουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Το ζήτημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων έχει λυθεί αμετάκλητα τόσο στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, όσο και στην πράξη με την παρουσία αναπληρωτών και αναπληρωτριών συναδέλφων και συναδελφισσών τόσο στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, όσο και στα ΔΣ δεκάδων ΕΛΜΕ της χώρας. Φαίνεται όμως ότι η ΔΑΚΕ έχει άλλη γνώμη! Η παράταξή της στην ΕΛΜΕ Λασιθίου, επικαλούμενη καταστατικά θέματα, υποστηρίζει ότι οι αναπληρωτές αναπληρώτριες δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ, δεν αναγνωρίζει τη σύσταση του ΔΣ και απειλεί ότι θα προβεί σε «κάθε νόμιμη ενέργεια» εις βάρος του νεοσυσταθέντος ΔΣ, κοινώς ότι θα πάει το σωματείο στα δικαστήρια!

Είναι προφανές ότι η παράταξη της ΔΑΚΕ, όταν αμφισβητείται η κυριαρχία της έμπρακτα σε ένα συνδικάτο δε διστάζει να παραβιάσει κεντρικές θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Δε διστάζει να αμφισβητήσει τα δικαιώματα των αναπληρωτών και αναπληρωτριών συναδέλφων και συναδελφισσών, να τους αντιμετωπίσει ως συνάδελφους και συναδέλφισσες β΄διαλογής, όπως επί χρόνια κάνουν και όλες οι κυβερνήσεις. Η ΔΑΚΕ θέλει τους αναπληρωτές και αναπληρώτριες να την ψηφίζουν, αλλά θεωρεί ότι δεν μπορούν να εκπροσωπούν τον κλάδο. Τους/τις θεωρεί δηλαδή εκπαιδευτικούς περιορισμένων δικαιωμάτων!

Ως Αγωνιστικές Παρεμβάσεις, θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το θέμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων κι συναδελφισσών και των αναπληρωτών και αναπληρωτριών ανεξαρτήτου πολιτικής και συνδικαλιστικής τοποθέτησης και θέσαμε το ζήτημα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ζητώντας την τοποθέτηση όλων των παρατάξεων και την παρέμβαση του συμβουλίου. Μέχρι στιγμής –εκτός από το ΠΑΜΕ- κανείς δεν έχει τοποθετηθεί. Και αν δεν μας εκπλήσσει η σιωπή της ΔΑΚΕ, γιατί σιωπούν ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ; Μήπως δεν θέλουν να στεναχωρήσουν τη ΔΑΚΕ; Μήπως η αγαστή συνεργασία τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει και τέτοιες διαστάσεις, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η συνεργασία των παρατάξεων του κυβερνητικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια αντισυναδελφικότητας, όταν πρόκειται να προασπίσουν τα στενά κομματικά τους συμφέροντα και ότι κομβικό για το εκπαιδευτικό κίνημα και την ΟΛΜΕ αυτήν την περίοδο είναι να σπάσει αυτή η συμμαχία.


 

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί και να παρέμβει άμεσα για το θέμα!

Καμιά αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών και αναπληρωτριών!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πτυχιούχων πανεπιστημίων του Εξωτερικού
Πτυχιούχοι Ξένων Πανεπιστημίων: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξης στους κλάδους εκπαιδευτικών
apple-books_foto_education.jpg
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα
Το παρόν κείμενο δεν γράφεται για να λυπηθεί κανείς αντίθετα, όπως ακριβώς με τα θέματα υγείας, γράφτηκε για να αφυπνίσει
Νομοθεσίας το ανάγνωσμα