ΑΣΕΠ Προκηρυξεις
ΔΟΕ: Υπάρχουν συνάδελφοι που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των ενστάσεών τους. Είναι εξοργιστικό να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι

Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση και διόρθωση των λαθών στους πίνακες του ΑΣΕΠ και να γίνουν αποδεκτές όλες οι υποβληθείσες από πέρυσι ενστάσεις, ζητά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της.

Η ΔΟΕ σημειώνει ότι εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, διαπιστώνοντας ότι εξαιτίας ασαφειών και λαθών του συστήματος δεν τους είχαν προσμετρηθεί, αδίκως, μόρια, και απαιτεί να μην "πληρώσουν" με τη δουλειά τους οι συνάδελφοι τις ολιγωρίες και τα σφάλματα του συστήματος.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται στο ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει ένα χρόνο πριν, όταν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προσωρινών Πινάκων του Α.Σ.Ε.Π. εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αιφνιδιάστηκαν δυσάρεστα, διαπιστώνοντας ότι εξαιτίας ασαφειών και λαθών του συστήματος δεν τους είχαν προσμετρηθεί, αδίκως, μόρια (κορυφαίο παράδειγμα η καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη προϋπηρεσία τους) με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη θέση στους πίνακες, από αυτή που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε ζητήσει από τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. τη θετική στάση στην εξέταση των ενστάσεων των συναδέλφων ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (η οποία είχε δεσμευτεί σε αυτήν την κατεύθυνση) την παρέμβασή της για την αποκατάσταση των «λαθών».

Όπως, δυστυχώς, πληροφορούμαστε υπάρχουν συνάδελφοι που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των ενστάσεών τους. Είναι πραγματικά εξοργιστικό, στη σημερινή «ψηφιακή» εποχή, να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία, επί της ουσίας, δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι και να καταδικάζονται έτσι σε παρατεταμένη ανεργία γιατί Υπουργείο Παιδείας και Α.Σ.Ε.Π. αντιμετωπίζουν με ασυγχώρητη αδιαφορία το γεγονός ότι πίσω από τους πίνακες και τα λάθη υπάρχουν εκπαιδευτικοί που επί χρόνια προσφέρουν στη δημόσια εκπαίδευση, αστήρικτοι, σε όλη την Ελλάδα καθώς και οι, με πολύ κόπο υπάρχουσες, οικογένειές τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το Α.Σ.Ε.Π. να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα όποια προβλήματα και να προχωρήσουν στην ανακοίνωση πινάκων με διόρθωση των λαθών, κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν. Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος ζητάμε την άμεση συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ektakto
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
μετρο
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες σε σιδηρόδρομο, αστικές συγκοινωνίες και ακτοπλοΐα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Μαντζος Λεωνίδας
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας
Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής: Συλλυπητήρια και προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση στον Κολωνό
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας