ΤΑΞΗ
Σχετικά με τις λάθος τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που παρατηρήθηκαν στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ

Αρκετά μηνύματα λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα το alfavita.gr από υποψήφιους εκπαιδευτικούς αναφορικά με τη σειρά τους στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης που ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023)

Ενδεικτικά ο Ε.Γ. καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΠΕ1, σημειώνει: Τα δύο τελευταία χρόνια δούλεψα ως αναπληρωτής και μάλιστα από την πρώτη φάση. Η σειρά μου στον πίνακα ήταν 1079 και τα μόρια μου 59. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα σήμερα το πρωί με το άνοιγμα των πινάκων ότι έχω πέσει στο 2099 και τα μόρια μου στα 53! Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι μεγάλο σοκ για μένα και μου ανατρέπει όλη τη ζωή μου και τον προγραμματισμό μου, καθώς είμαι έγγαμος με δύο μικρά παιδιά.

Την ίδια ώρα έχουμε ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) σχετικά με τις λάθος τοποθετήσεις εκπαιδευτικών που παρατηρήθηκαν στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

H ανακοίνωση της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ)

Να διορθωθούν άμεσα τα λάθη στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ!

 Να παρέμβει άμεσα το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη, 25/7/2023, εκδόθηκαν οι Προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1ΓΕ/2023 με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2023 – 2024. 

Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες είδαν  να βρίσκονται σε διαφορετική θέση από αυτή που υπολόγισαν εξαιτίας των λαθών του συστήματος που για διάφορους λόγους δεν προσμέτρησε μια σειρά μοριοδοτούμενα κριτήρια.  Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις εκπαιδευτικών που βρέθηκαν στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς προφανή λόγο!

Είναι γνωστό ότι όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν ένσταση. Το πρόβλημα είναι πως οι ενστάσεις εξετάζονται μετά από πολλούς μήνες, οι οριστικοί πίνακες θα εκδοθούν σχεδόν σε ένα χρόνο, και για όλο αυτό το διάστημα αποκλείονται ακόμα και από το δικαίωμα πρόσληψης ως αναπληρωτές. Πρόκειται για μια ακόμα στρέβλωση του νόμου 4598/19, μαζί με την εισαγωγή του ατελείωτου κυνηγητού προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το ΑΣΕΠ και την ίδια την κυβέρνηση να πάρουν άμεσα  μέτρα προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διευκολύνουν την αντιμετώπισή τους και να επανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών. Κάτι τέτοιο έχει γίνει άλλωστε και στο παρελθόν.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα να απευθυνθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να αντιμετωπιστούν ενιαία όλες οι περιπτώσεις των συναδέλφων (ορισμένες έχουν φτάσει ήδη στην Ομοσπονδία) και να διορθωθούν τα λάθη στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη