ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για τις αναφορές της Ομοσπονδίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για εργασιακά ζητήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΟΙΕΛΕ ετοιμάζει δύο αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα: Για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Η ΟΙΕΛΕ, όπως πράττει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και εν όψει των Ευρωεκλογών, θα συναντηθεί με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συζητηθούν ευρύτερα ζητήματα του κλάδου και, κυρίως, οι αναφορές που η Ομοσπονδία έχει ετοιμάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την οξυμένη ανομία στους χώρους εργασίας.

Στις συναντήσεις με τα κόμματα η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει τη στήριξη των ευρωβουλευτών τους που θα εκλεγούν στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου για τις δύο αναφορές που ετοιμάζει.

Την πρώτη στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και τη δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Ως γνωστόν, με το νόμο Κεραμέως, οι απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία γίνεται απολύτως ελεύθερα, χωρίς αιτιολογία ή αξιολογική διαδικασία με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία όσο και στην νόμιμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί:

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 13:00, με αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 15:30, με τον Βουλευτή Ηλείας και Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό και με τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Την Παρασκευή, 24/5, ώρα 12:00, με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και με τον Κυριάκο Ιωαννίδη, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και τον Γραμματέα του Τομέα Νίκο Τσούλια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Το σεμινάριο πραγματοποιείται την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026 και επαναλαμβάνεται τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 μεταξύ 16:30-20:30
ΕΚΠΑ: Τετράωρο σεμινάριο με θέμα «Παραπληροφόρηση στη νέα ψηφιακή εποχή»
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
«Η αειφορία μπορεί να στηριχθεί μόνο από ενεργούς πολίτες που εκπαιδεύονται σήμερα στα σχολεία μας» δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στην Attica Green Expo 2026: Η αειφορία αποτελεί στάση ζωής και δημοκρατία
μνημονιο συνεργασιας
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη
Η πρωτοβουλία των δύο φορέων αποσκοπεί στην εμπέδωση του κράτους δικαίου μέσω της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εξάλειψης των...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη