ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για τις αναφορές της Ομοσπονδίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για εργασιακά ζητήματα
Η ΟΙΕΛΕ ετοιμάζει δύο αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα: Για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Η ΟΙΕΛΕ, όπως πράττει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και εν όψει των Ευρωεκλογών, θα συναντηθεί με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συζητηθούν ευρύτερα ζητήματα του κλάδου και, κυρίως, οι αναφορές που η Ομοσπονδία έχει ετοιμάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την οξυμένη ανομία στους χώρους εργασίας.

Στις συναντήσεις με τα κόμματα η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει τη στήριξη των ευρωβουλευτών τους που θα εκλεγούν στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου για τις δύο αναφορές που ετοιμάζει.

Την πρώτη στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και τη δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Ως γνωστόν, με το νόμο Κεραμέως, οι απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία γίνεται απολύτως ελεύθερα, χωρίς αιτιολογία ή αξιολογική διαδικασία με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία όσο και στην νόμιμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί:

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 13:00, με αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 15:30, με τον Βουλευτή Ηλείας και Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό και με τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Την Παρασκευή, 24/5, ώρα 12:00, με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και με τον Κυριάκο Ιωαννίδη, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και τον Γραμματέα του Τομέα Νίκο Τσούλια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κακοκαιρία
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες
Η πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών – Πώς προκαλούνται οι θερμικές καταιγίδες
Καιρός: Έρχονται θερμικές καταιγίδες - Το επικίνδυνο φαινόμενο που θα δούμε σε λίγες ώρες
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αντίστροφη μέτρηση για το ΦEK κατανομής των 1.723 οργανικών Θέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Tαυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων Θέσεων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Αντίστροφη μέτρηση για το ΦEK κατανομής των 1.723 οργανικών Θέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης