ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για τις αναφορές της Ομοσπονδίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για εργασιακά ζητήματα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η ΟΙΕΛΕ ετοιμάζει δύο αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα: Για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Η ΟΙΕΛΕ, όπως πράττει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και εν όψει των Ευρωεκλογών, θα συναντηθεί με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συζητηθούν ευρύτερα ζητήματα του κλάδου και, κυρίως, οι αναφορές που η Ομοσπονδία έχει ετοιμάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την οξυμένη ανομία στους χώρους εργασίας.

Στις συναντήσεις με τα κόμματα η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει τη στήριξη των ευρωβουλευτών τους που θα εκλεγούν στην αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου για τις δύο αναφορές που ετοιμάζει.

Την πρώτη στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και τη δεύτερη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη μη εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη που έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή το 2016 και προβλέπει την απόλυση εργαζόμενου μόνο για βάσιμο λόγο.

Ως γνωστόν, με το νόμο Κεραμέως, οι απολύσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία γίνεται απολύτως ελεύθερα, χωρίς αιτιολογία ή αξιολογική διαδικασία με αποτέλεσμα δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην παιδαγωγική διαδικασία όσο και στην νόμιμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων.

Μέχρι στιγμής έχουν οριστεί:

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 13:00, με αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς με επικεφαλής τον Νίκο Φίλη στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Την Πέμπτη, 23/5, ώρα 15:30, με τον Βουλευτή Ηλείας και Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύση Καλαματιανό και με τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Την Παρασκευή, 24/5, ώρα 12:00, με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και με τον Κυριάκο Ιωαννίδη, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και τον Γραμματέα του Τομέα Νίκο Τσούλια.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολλαπλο
«Όχι» στο πολλαπλό βιβλίο από τους δασκάλους – Ζητούν απόσυρση της ρύθμισης
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας καταγγέλλει προχειρότητα, επιβάρυνση των σχολείων και κινδύνους για την ισότητα στην εκπαίδευση
«Όχι» στο πολλαπλό βιβλίο από τους δασκάλους – Ζητούν απόσυρση της ρύθμισης
υπουργειο δικαιοσύνης
Απολυτήριο Λυκείου: Ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός διορισμών την Ελλάδα
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Εκδόθηκε η προκήρυξη του μεγαλύτερου διαγωνισμού της χώρας για διορισμούς απόφοιτων λυκείου και όχι μόνο! Σας παρουσιάζουμε την...
Απολυτήριο Λυκείου: Ανακοινώθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός διορισμών την Ελλάδα
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
Απεργία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: «Όχι» στις νέες συμβάσεις εργασίας
Καταγγελίες για καταχρηστικούς όρους στις νέες συμβάσεις ΙΔΑΧ και αίτημα θεσμικού διαλόγου με τη Διοίκηση
Απεργία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: «Όχι» στις νέες συμβάσεις εργασίας