Εκπαιδευτικοί: «Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς για ακόμη μία φορά»
Καταγγελία εκπαιδευτικών για τη μη ίδρυση οργανικών θέσεων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για τη μη ίδρυση νέων οργανικών κενών, τονίζοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν.

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘΑ ζήτησε, γι’ άλλη μία χρονιά, από τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε, προτάσεις για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την ίδρυση οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, εκείνες τις αγνόησε επιδεικτικά και τις έριξε στις καλένδες και κατά το φετινό σχολικό έτος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως ειδικοτήτων, να μην πάρουν μετάθεση σε άλλο ΠΥΣΠΕ και ταυτόχρονα να μην μπορούν να προχωρήσουν μόνιμοι διορισμοί σε πολλές ειδικότητες λόγω της μη ύπαρξης οργανικών θέσεων, παρά τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για ακόμη μία φορά, εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και τη λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων σχετικά με την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων. Παρά το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘΑ ζήτησε, γι’ άλλη μία χρονιά, από τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε, προτάσεις για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και την ίδρυση οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, εκείνες τις αγνόησε επιδεικτικά και τις έριξε στις καλένδες και κατά το φετινό σχολικό έτος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως ειδικοτήτων, να μην πάρουν μετάθεση σε άλλο ΠΥΣΠΕ και ταυτόχρονα να μην μπορούν να προχωρήσουν μόνιμοι διορισμοί σε πολλές ειδικότητες λόγω της μη ύπαρξης οργανικών θέσεων, παρά τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η ανάγκη ίδρυσης οργανικών θέσεων προκύπτει από τα παρακάτω δεδομένα:

    • Η  θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το 2018 έχει διαμορφώσει πολυάριθμες και σταθερές ανάγκες σε Νηπιαγωγούς, που αποτυπώνεται στις φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών.
    • Η αύξηση της λειτουργικότητας αρκετών σχολικών μονάδων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, υποδηλώνει την ανάγκη ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων σε δασκάλους.
    • Οι πάνω από 3.000 προτάσεις για οργανικές θέσεις ειδικοτήτων, που κατατέθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αποτελεί παραδοχή για την αναγκαιότητά τους.
    • Στην Ειδική Αγωγή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ κωφεύει, εδώ και 3 χρόνια, στην ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης, καθυστερώντας αδικαιολόγητα, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το Υπουργείο έχει τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων από τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2021.
    • Υπάρχουν σημαντικές ανάγκες δημιουργίας νέων Ειδικών Σχολείων, με σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και μόνιμο σταθερό εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
    • Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί και η θεσμοθέτηση μίας, τουλάχιστον, θέσης ειδικής αγωγής σε όλα τα σχολεία που σήμερα εξυπηρετούνται με εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης στην κατεύθυνση της δημιουργίας σταθερής δομής σε όλα τα σχολεία της χώρας στο πλαίσιο ενός σύγχρονου συμπεριληπτικού σχολείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σητείας «ο Μύσων» ζητά από:

  • Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να σταματήσει την κοροϊδία και τον εμπαιγμό απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και να προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση νέων οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες της Εκπαίδευσης.
  • Τη ΔΟΕ ν’ αναδείξει, να παρέμβει και να οργανώσει κινητοποίηση για την ανάγκη ίδρυσης οργανικών θέσεων και αντίστοιχα μόνιμων διορισμών στα Δημόσια Σχολεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα