Διορισμοί - Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής: Υπάρχουν 554 οργανικά κενά που δεν ανακοινώνονται
Πίνακας με τα οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024

Οι οργανικές θέσεις που τελικά ανακοινώνονται στις προσκλήσεις για μόνιμους διορισμούς, αφορούν μόνο στο μισό των υφιστάμενων οργανικών κενών του κλάδου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ).

Όπως προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσιεύσει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΝΑΦΑ, υπάρχουν 554 οργανικά κενά, που ενώ ανακοινώνονται μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου τα τελευταία χρόνια στις προσκλήσεις των Μετατάξεων, έπειτα από 2-3 μήνες δεν ανακοινώνονται για μόνιμους διορισμούς.

«Και αν το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξαγγέλλει διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποχωρήσεις, τηρώντας τον κανόνα 1:1 όπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν τον τηρεί, τουλάχιστον στον Κλάδο μας, αλλά δεν ανακοινώνει για διορισμό, ούτε τις κενές οργανικές θέσεις που το ίδιο έχει ανακοινώσει μόλις πριν από 2 μήνες!» επισημαίνει.

Τέλος, ζητά «να δοθούν άμεσα τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 554 οργανικά κενά στους επικείμενους διορισμούς για την αποκατάσταση της αδικίας».

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής

Οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024

Πίνακας με οργανικά κενά

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής μόνο κατά την πενταετία 2020-2024, αποδεικνύεται ότι οι οργανικές θέσεις που τελικά ανακοινώνονται στις προσκλήσεις για μόνιμους διορισμούς, αφορούν μόνο στο μισό των υφιστάμενων οργανικών κενών του κλάδου και λιγότερες από το 1/3 των συνολικών αποχωρήσεων από την εκπαίδευση.

Στον Κλάδο ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής η απλή αφαίρεση αποκαλύπτει 554 οργανικά κενά, που ενώ ανακοινώνονται μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου τα τελευταία χρόνια στις προσκλήσεις των Μετατάξεων, έπειτα από 2-3 μήνες δεν ανακοινώνονται για μόνιμους διορισμούς. Και αν το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξαγγέλλει διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποχωρήσεις, τηρώντας τον κανόνα 1:1 όπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν τον τηρεί, τουλάχιστον στον Κλάδο μας, αλλά δεν ανακοινώνει για διορισμό ,ούτε τις κενές οργανικές θέσεις που το ίδιο έχει ανακοινώσει μόλις πριν από 2 μήνες!

Διευκρινίζουμε ότι τα διαθέσιμα προς κάλυψη οργανικά κενά που ανακοινώνονται για τις Μετατάξεις, δημοσιεύονται μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων, επομένως, δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος αυτά τα κενά να έχουν καλυφθεί στο μεσοδιάστημα από άλλους συναδέλφους.

Ως Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. απαιτούμε να δοθούν άμεσα, τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 554 οργανικά κενά στους επικείμενους διορισμούς για την αποκατάσταση της αδικίας, τόσο σε βάρος του Κλάδου, όσο και της υγείας και ευεξίας των μαθητών του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγά μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγά μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες